Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Dombrovskis: Latvijas pievienošanās eiro būs pozitīvs signāls arī pašai eirozonai

Latvijas pievienošanās eiro būs pozitīvs signāls arī pašai eirozonai, ceturtdien žurnālistiem pirms Latvijai vēsturiskā Eiropas Savienības (ES) līderu samita atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis norādīja, ka arī vairāku dalībvalstu pārstāvji minējuši, ka Latvijas pievienošanās eiro būs pozitīvs signāls arī pašai eirozonai, proti, ka eirozona pārvar krīzi un turpina paplašināties un uzņemt jaunas valstis. "Tas ir pozitīvs signāls gan Latvijai, ka mēs esam stabilizējuši savas finanses, atjaunojuši ekonomisko izaugsmi un saveduši valsti tādā kārtībā, ka mēs varam pievienoties eirozonai, gan arī pašai eirozonai, parādot, ka tā veic pasākumus krīzes pārvarēšanai, uzticība eirozonai nav zudusi un valstis īstenībā vēlas tai pievienoties."

Briselē ceturtdien sācies divu dienu samits, kurā līderi līdz ar spriešanu par bezdarba mazināšanu, banku savienību un citiem jautājumiem lems arī par Latvijas pievienošanos eirozonai. Mūsu valstij tik būtiskais jautājums, visticamāk, tiks izskatīts rīt, 28.jūnijā. Lēmums vairāk tiek uztverts kā formalitāte, un tiek sagaidīts, ka tas būs pozitīvs.

"Protams, mēs sagaidām, ka šis lēmums būs pozitīvs," sacīja premjerministrs. "Man grūti prognozēt būs vai nebūs debates, to rītdiena parādīs."

Jāatgadina, ka Eiropadomes lēmuma projekts liecina, ka jautājumam par Latvijas pievienošanos eirozonai tiks atvēlētas vien pāris rindiņas. Tajās būs teikts, ka ES Padome apspriedusi Latvijas pieteikumu ieviest eiro, un tā apsveic Latviju ar sasniegto konverģenci, kas balstīta drošā ekonomikas, fiskālajā un finanšu politikā. ES līderi atzinīgi novērtēs Māstrihtas kritēriju izpildi un Eiropas Komisijas ieteikumu ieviest Latvijā eiro 2014.gada 1.janvārī.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas 5.jūnijā publicētie konverģences ziņojumi bija Latvijai pozitīvi, apliecinot, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro. Tagad Briselē Eiropadome lemj par politisku atbalstu eiro ieviešanai Latvijā. No 1.jūlija līdz 4.jūlijam Strasbūrā Eiropas Parlamenta plenārsesijā tiks apstiprināta rezolūcija par eiro ieviešanu Latvijā.

9.jūlijā Briselē ES finanšu ministru padome pieņems formālu lēmumu par eiro ieviešanu 2014.gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas