Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dombrovskis: šodien ir pabeigta darba sajūta

Pēc Eiropas Savienības finanšu ministru lēmuma uzņemt Latviju eirozonā premjers Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem atzina, ka šodien ir pabeigta darba sajūta, vēsta aģentūra LETA."2014.gada janvāris kā datums eiro ieviešanai tika izvirzīts jau Latvijas ekonomiskās krīzes laikā, un kopš tā laika esam turējušies pie šī mērķa," norāda premjers.

Premjers atzina, ka, protams, saglabājas daudz jautājumu par eirozonas krīzi, bet lats ir piesaistīts eiro, tātad labākajā gadījumā lats var būt tikpat stabils kā eiro, bet lats nevar būt stabilāks par eiro.Dombrovskis atzīmēja, ka iepriekš ir redzētas cilvēku šaubas par lata stabilitāti, taču pievienošanās eirozonai dos papildu pārliecību par valūtas stabilitāti.Latvija kā eirozonas dalībniece varēs piedalīties lēmumu pieņemšanā par krīzes pārvarēšanu eirozonā, un šajā ziņā Latvija būs apzinīgs pilsonis un ievēros mūsu pienākumus. Latvija ievēros eirozonas likumus, taču ir svarīgi, lai visas eirozonas valstis seko saviem likumiem, lai varam būt pārliecināti, ka krīze tiks pārvarēta, sacīja premjers.Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome, kurā darbojas Eiropas Savienības valstu finanšu ministri, šodien pieņēma galīgo lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā. Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas