Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dombrovskis un Vilks noraida Sudrabas pārmetumus par fiktīviem samazinājumiem

Lielākā daļa no budžeta konsolidācijas pasākumiem gan ieņēmumu, gan izdevumu daļās ir reāli pasākumi. Lai gan ir atsevišķas vietas, kur ir korekcijas, tomēr lielākā daļa ir reāli budžeta deficīta samazinoši pasākumi, pirmdien žurnālistiem šādu viedokli pauda premjers Valdis Dombriovskis (Vienotība), noraidot Valsts kontrolieres Ingūnas Sudrabas izteiktos pārmetumus par fiktīviem samazinājumiem.

Jau ziņots, ka Valsts kontroliere I.Sudraba pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes izteicās, ka Latvijas nākamā gada budžeta konsolidācijā ir daudz fiktīvu samazinājumu.

I.Sudraba skaidroja, ka nereti tēriņi nemaz netiek samazināti, bet tie vienkārši tiek pārnesti par gadu uz priekšu vai atpakaļ, tādējādi konkrētajā gadā sabalansējot budžetu, bet kopumā izdevumus nemazinot.

"Es gribētu teikt, ka tomēr, nezinu, vai tas ir diemžēl vai par laimi, bet tomēr lielākā daļa no šiem pasākumiem gan ieņēmumu, gan izdevumu daļās ir reāli pasākumi. Ir, protams, atsevišķas vietas, kur ir bijušas šīs bāzes korekcijas uz vienu vai uz otru gadu, bet tomēr lielākā daļa ir reāli budžeta deficīta samazinoši pasākumi," pirmdien I.Sudrabas viedokli atspēkoja V.Dombrovskis.

Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks uzsvēra, ka "jebkurā gadījumā visi šie pasākumi atstāj ietekmi uz budžetu. Vai vienā vai otrā gadā – attiecīgi – plus vai mīnus, bet tie ir visi iebudžetēti pasākumi, neatkarīgi no tā, kā viņus sauc".

"Es domāju, attiecībā uz Valsts kontroles vai uz jebkura cita eksperta uzstādījuma, es gribētu atbildēt – visu nosaka rezultāts. Ja mums ir līdz šim bijuši trīs gadi, kuros mums rezultāts ir bijis labāks, nekā bija gaidīts, un arī šogad nav nekādu šaubu, un arī par nākamo gadu. Manuprāt, tas ir pats svarīgākais. Tas rezultāts dod atbildi," skaidroja A.Vilks.

Jau ziņots, ka pirmdien valdība ārkārtas sēdē apstiprināja 2012.gada valsts budžeta projektu, kas paredz, ka nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,516 miljardu latu, bet izdevumus - 4,641 miljardu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas