Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Druviete: Skolu slēgšana praktiski beigusies

Aizvien nākas atzīt, ka dažviet klasē ir vien pāris skolēnu, taču izvērtēšanas kritērijs nedrīkstētu būt formāls skolēnu skaits klasē, bet gan tas, vai iespējams nodrošināt labu izglītību, kam nepieciešams noteikts klases apjoms. Druviete atzina, ka ir atšķirīgi viedokļi, vai vajag no valsts noteikt kādu zināmu zemākā skolēnu skaita robežu, vai jāuzticas pašvaldībām.
Skolu slēgšana Latvijā praktiski ir beigusies, ko apliecina šogad pavisam nelielais slēgto izglītības iestāžu skaits, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes teica izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība).

"Skolu slēgšana būtībā ir praktiski beigusies, jo šajā mācību gadā ir slēgtas tikai četras skolas, 13 ir reorganizētas un tiek atvērti arī jauni bērnudārzi. Protams, par skolu tīklu daudz jādomā pašvaldībām, kas tik tiešām ir ieinteresētas, lai viņu novadā būtu viegli pieejamas gan sākumskolas, gan arī būtu kvalitatīvas vidusskolas," izteicās ministre, piebilstot - par to, kad kādu skolu varētu nākties slēgt, lēmumus jāpieņem pašvaldībām, saskaņojot ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Jau vēstīts, ka no jaunā mācību gada slēgtas Jelgavas 1.pamatskola, Silajāņu pamatskola, Kupravas pamatskola un Mežvidu pamatskola.

Savukārt jauno mācību gadu sāks 13 reorganizētas mācību iestādes -  Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola sāks apvienotās Bebrenes vidusskola un Bebrenes profesionālā vidusskola. Tāpat Augstkalnes vidusskolā būs apvienojušās Bukaišu pamatskola un Augstkalnes vidusskola, bet Annas Brigaderes pamatskolā būs apvienotas Tērvetes pamatskola un Annas Brigaderes pamatskola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas