Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

EK atbalsta vilcienu iegādei paredzētā ES fondu finansējuma pārdali

Eiropas Komisija (EK) ir atbalstījusi Latvijas piedāvājumu, kas paredz iepriekš plānoto Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iegādei pārdalīt citiem dzelzceļa transporta investīcijas projektiem.

Plānotais finansējums  100 079 289 latu apmērā tiks novirzīts dzelzceļa infrastruktūrai, pasažieru piekļuves un apkalpošanas infrastruktūras modernizācijai (peronu rekonstrukcijai) un esošo dīzeļvilcienu vagonu  modernizācijai. 

Saskaņā ar Latvijas priekšlikumu un EK norādēm vismaz 21% no minētajām investīcijām jānovirza projektiem, kas sekmē videi draudzīgu un mūsdienīgu transporta sistēmu attīstību pilsētās un piepilsētās, uzlabo pasažieru pārvadājumu kvalitāti un veicina transporta energoefektivitāti. Savukārt 79% novirzāmi transporta infrastruktūrai, kas atbilst augstiem kvalitātes un drošības standartiem un kas ir integrēta kopējā Eirāzijas transporta sistēmā.

Plānotās ES fondu investīcijas veicinās integrētas, multimodālas, videi draudzīgas un ilgtspējīgas transporta sistēmas attīstību. Īstenotie projekti uzlabos pasažieru pārvadājumu kvalitāti un drošību, kā arī samazinās ceļā pavadīto laiku. 

Paredzēts, ka VAS „Latvijas Dzelzceļš” īstenos šādus projektus: Pasažieru piekļuves un apkalpošanas infrastruktūras modernizācija; Šķirotavas stacijas parku signalizācijas sistēmas modernizācija; Liepājas stacijas signalizācijas projekta modernizācija ar sliežu ceļu rekonstrukciju; Dzelzceļa sliežu rekonstrukcija Rietumu-Austrumu koridorā; Pārmiju pārvedu nomaiņa Rietumu-Austrumu un Rail Baltica koridorā; Maģistrālā datu pārraides tīkla modernizācija „Austrumu-Rietumu” transporta koridorā. Savukārt, AS „Pasažieru vilciens” plāno veikt ritošā sastāva modernizāciju.
Par 100 miljonu latu vērto ES fondu investīciju uzraudzību atbild Satiksmes ministrija kā par transporta nozari atbildīgā ministrija. Lai nodrošinātu efektīvu un savlaicīgu investīciju projektu īstenošanu, šiem projektiem tiks veikta pastiprināta uzraudzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas