Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Finanšu policija aptur luksus automašīnu tirgoņu grupējuma darbību

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde šī gada augustā apturējusi organizētas personu grupas darbību. Grupējums tirgoja ekskluzīvas automašīnas un sadzīves tehniku un, izvairoties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, valsts budžetam nodarīja zaudējumus vairāk nekā 2,8 miljonu eiro apmērā.

Veicot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka organizēta personu grupa apzināti mantkārīgā nolūkā gatavoja nepatiesa satura dokumentus par faktiski nenotikušiem ar PVN apliekamiem darījumiem un iekļāva šos darījumus PVN deklarācijās. Tas viņiem ļāva piedāvāt saviem klientiem iegādāties sadzīves tehniku un luksus klases automašīnas par cenu, kas bija ievērojami zemāka par tirgus cenu.  Noziedzīgās darbības grupējums veica, iepriekš savstarpēji saskaņojot savus pienākumus un izmantojot savā kontrolē esošos uzņēmumus un to datus.

Laikā no 2016.gada janvāra noziedzīgais grupējums, izmantojot vairāk kā 30 fiktīvu uzņēmumu datus un banku kontus, izveidoja faktiski nenotikušu darījumu ķēdes un izvairījās no PVN nomaksas valsts budžetā vairāk nekā 2,8 miljonu eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros 2017.gada augustā VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji veica 26 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos un automobiļos. Kratīšanu laikā tika iegūti nozīmīgi pierādījumi par personu veiktajām noziedzīgajām darbībām (dokumenti, datori, telefoni, kodu kalkulatori). 

Kriminālprocesa ietvaros, kas šī gada jūlijā uzsākts pēc Krimināllikuma 217.panta trešās daļas un 218.panta trešās daļas, trīs personas atzītas par aizdomās turētām. Noziedzīgā nodarījuma organizatoram piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums; pārējām divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Top komentāri

no Jūrmalas
n
Beidzot VID UN POLICIJA atjēgušies! Tagad profilakses nolūkos NODOKĻU NEMAKSĀTĀJUS VAJADZĒTU NOTIESĀT AR REĀLU BRĪVĪBAS ATŅEMŠANU.
Āāā..
Ā
Nu tagad es saprotu,ka VID ir radīts lai konstatētu faktu par nozagtajiem miljoniem PVN "karuseļos",bet nevis lai novērstu šos nozagšanas gadījumus,un lai atgūtu šo naudu valstij. p.s. Mistiskajiem 50 miljoniem tagad jāpeskaita vēl 2.8 miljoni...
Buba
B
Tagad 2.8 mil. iepriekš "SS" sakarā izbazūnētajos 50 mil vietā. Kurš "ierāva nāsīs" 47 mil starpību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas