Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FM komisija rosina izteikt mutisku aizrādījumu VID vadītājai

Finanšu ministrijas (FM) komisija rosina finanšu ministram Jānim Reiram (JV) izteikt mutisku aizrādījumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājai Ievai Jaunzemei par pretrunīgas informācijas sniegšanu, aģentūrai LETA sacīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš klāstīja, ka FM resora ietvaros notikusi dienesta pārbaude par publiski izskanējušo informāciju, kā arī publiskās sanāksmēs izskanējušiem faktiem saistībā ar iniciatīvu virzību nodokļu maksātāju sloga mazināšanai.

"Lai rastu pārliecību un konstatētu neizdarību iemeslus, kā arī priekšlikumus efektīvākai normatīvo aktu ieviešanai, ministrijas vadība rosināja izveidot dienesta pārbaudes komisiju. Komisija konstatēja, ka nepastāv Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā minētie pamati disciplinārlietas ierosināšanai. Publiskajā telpā izskanējusī informācija par disciplinārlietu par VID ģenerāldirektori neatbilst patiesībai," uzsvēra Jarockis.

Pēc viņa teiktā, FM konstatējusi, ka no VID ģenerāldirektores puses publiskajā telpā ir izskanējusi nepilnīga un pretrunīgi vērtējama informācija par sadarbības trūkumu starp valsts pārvaldes institūcijām.

"Tāpēc FM dienesta pārbaudes komisija ierosināja izteikt VID ģenerāldirektorei mutisku aizrādījumu, aicinot vispirms izmantot visas sadarbības iespējas, lai neveidotu augsni konfliktiem, bet darbotos proaktīvi resora un visas valsts pārvaldes kopējo mērķu sasniegšanai," atzina Jarockis.

Atzinums ir iesniegts finanšu ministram, kuram jālemj par aizrādīja paušanu Jaunzemei.

Jaunzemes pārstāvis komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Vaivars aģentūrai LETA atzina, ka VID nevar sniegt informāciju par FM ierosināto dienesta pārbaudi, jo ministrija šim jautājumam noteikusi ierobežotas pieejamības statusu. Vienlaikus Vaivars piebilda, ka VID vadītājas rīcībā nav informācijas par publiski izskanējušo ziņu, ka FM pret viņu sākusi disciplinārlietu.

LETA jau vēstīja, ka šā gada maijā, aizvadot pārbaudes laiku VID ģenerāldirektores amatā, FM veica Jaunzemes darba izvērtējumu. Vērtējumā tika uzteiktas Jaunzemes kompetences, kas vērstas uz kontaktu veidošanu un sadarbību.

"Pozitīvi novērtēta viņas līdzšinējā pieredze un vēlme iedzīvināt pārmaiņas, bet turpmāk jākoncentrējas tieši uz VID attīstības virzieniem, kā arī līdz gada beigām jāapstiprina VID stratēģija," sacīja FM pārstāvis.

Jau ziņots, ka Jaunzeme VID ģenerāldirektora amatā darbu sāka šogad 11.februārī. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Jaunzeme iepriekš bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, kā arī bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat Jaunzeme sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Top komentāri

Jānis K.
J
Tas, ko VID šobŗid īsteno pret maziem un vidējiem uzņemumiem, tas saucās vienā vārdā- TERORS. Valstij nav naudas, lielie bagātie dzīvo kā nieres taukos, savukārt mazie un vidējie uzņēmēji knapi velk dzīvību, lielāko daļu no visiem ieņēmumiem samaksājot nodokļos. VID draud, bloķē kontus, sūta nekorekta, netoleranta satura vēstules uzņēmumiem, kas darbojas 10 un ilgāk gadus. Tātad uzņēmēji tiek padarīti par noziedzniekiem automātiski,- ja tev ir uzņēmums , Tu esi noziedznieks. Un Jaunzeme stāv šīs visas TERORA mašīnas priekšgalā. Netiešais mērķis - iznīcināt uzņēmējdarbību.
Ha !
H
Aizrādījumu ?! Ar sūdainu koku un no krēsla ārā, šī reketreideriskā kantora bosieni ! Balto apkaklīšu bandas vadone. Kad Latvijā, beidzot, būs tautai un uzņēmējiem draudzīgs VIDs ?
Grāmatvede
G
Es uzskatu, ka Jaunzeme ir tiešām laba VID vadītāja., Kas attiecas uz tiem apbižotajiem uzņēmējiem, tad es teiktu, ka 90% no viņiem ir nekādi, un tiem tu vispār nevajadzētu būt. Tā viņu nodokļu nemaksāšana nemaz nav tik nevainīga. Tur viss ir kopā - aplokšņu algas, nelegālā nodarbinātība, darbinieku čakarēšana, mikrouzņēmumu izveidošana, kuros sadzen visus algotos darbiniekus un par tiem nodokļus nemaksā vispār. Slēdz līgumus ar negodīgiem sadarbības partneriem, kuriem atgriež atpakaļ daļu no līguma summas. Šo atgriezto naudu kompensē ar nodokļu nemaksāšanu un darbinieku paverdzināšanu, maksājot tiem nožēlojamus grašus. Normāli uzņēmēji nevar konkurēt ar šādiem aferistiem. Tāpēc es esmu par to, lai VID kārtīgi iztīra šo lauciņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas