Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Ieskats AS Olainfarm ražotnē un apjomīgajos investīciju projektos

No saules paneļu parka līdz Baltijā modernākajām notekūdeņu attīrīšanas iekārtām un jaunām ražošanas līnijām – daļa no AS Olainfarm vairāk nekā 31,75 miljona eiro vērienīgajiem investīciju projektiem tuvākajos gados. Aicinām ieskatīties, kā top medikamenti Latvijā un kādi ir AS Olainfarm attīstības projekti.

Lai uzzinātu par jaunu produktu izstrādes, ražošanas un eksporta attīstības projektiem, kā arī iepazītos ar inovatīvo zāļu ražošanas procesu Baltijā vadošajā farmācijas uzņēmumā “Olainfarm” viesojās ekonomikas ministre Ilze Indriksone, Latvijas Darba devēju konfederācijas direktors Kaspars Gorkšs, Attīstības finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, farmācijas un veselības nozares eksperti, kā arī uzņēmēju organizāciju un ārvalstu vēstniecību Latvijā pārstāvji. 

Jau šobrīd AS Olainfarm produktu klāstā ir vairāk nekā 100 dažādu produktu, aktīvo farmaceitisko vielu un starpproduktu, mērķis ir tuvākajos gados ražošanā ieviest vismaz 10 jaunus produktus, izvietot jaunas ražošanas līnijas un ražošanas jaudas kāpināt par vismaz 20%, gandrīz divkāršojot arī eksporta apjomu. Tāpat Olainē tiks radītas vismaz 65 augsti kvalificētas darba vietas, no kurām teju puse - pētniecības un attīstības jomā.

AS Olainfarm jau šobrīd piedāvā pilnu medikamentu ražošanas un piegādes ciklu – sākot no pētniecības un izstrādes, līdz ražošanai, kvalitātes kontrolei un izplatīšanai.

AS Olainfarm produkciju eksportē uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm un šobrīd notiek arī aktīvs darbs pie jaunu produktu reģistrācijas. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 840 darbinieki un ražošana notiek 24/7 režīmā. Gadā tiek saražots vairāk nekā miljards zāļu kapsulu un tablešu.

Plānotās investīcijas turpmākajam periodam

Latvija ir vienīgā valsts Baltijā, kas patiesi var lepoties ar spēcīgu un pasaules līmeņa farmācijas nozari. Olainfarm mērķis ir kļūt par TOP10 Eiropas farmācijas kompāniju savās produktu grupās, nodrošinot pacientiem  nepieciešamās zāles un produktus visos veselības aprūpes posmos. Lai to sasniegtu,  uzņēmumā plānotas investīcijas vairākos virzienos, tostarp, jaunās ražošanas līnijās, jaunu produktu pētniecībā, izstrādē un ieviešanā ražošanā, laboratoriju modernizācijā, eksporta apjomu kāpināšanā, energoefektivitātes paaugstināšanā un atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju ieviešanā. Tas iespējamas, pateicoties arī “Olainfarm” noslēgtajam līgumam ar Attīstības finanšu institūciju ALTUM un SEB banku, attīstības mērķiem kopumā novirzot 31,75 miljonus eiro programmā "Lielo un vidējo komersantu investīciju aizdevumi ar kapitāla atlaidi konkurētspējas veicināšanai".

Lai veicinātu klimata neitralitātes mērķu sasniegšanu, jau šovasar “Olainfarm” teritorijā ar 3,3 miljonu eiro investīcijām sāksies darbs pie saules paneļu parka izveides ~4.2ha platībā ar jaudu līdz 3,2 MWh gadā. Saules enerģija nodrošinās līdz pat 40% no uzņēmuma vidējā elektroenerģijas patēriņa gadā, bet vasaras sezonā līdz pat 80%. Tāpat par vairāk nekā 3 miljoniem eiro tiks veikta siltumtīklu un tvaika tīklu rekonstrukcija, samazinot siltuma zudumus. Šobrīd turpinās darbi sašķidrinātās gāzes pieslēguma izveidei, lai dažādotu primārās enerģijas avotus un palielinātu uzņēmuma energoapgādes drošību un ražošanas procesu nepārtrauktību.

Nākamā gada sākumā, ieguldot 11,29 miljonus eiro, Olainfarm sāks arī jauna, Baltijā modernākā ķīmijas un farmācijas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu kompleksa būvniecību, lai samazinātu attīrāmo notekūdeņu daudzumu, palielinātu efektivitāti, automatizēt notekūdeņu attīrīšanas procesu un tā kontroli, kā arī nodalītu lietus notekūdeņu attīrīšanu no sadzīves un ražošanas notekūdeņiem.

Kā apliecinājums AS Olainfarm ilgtspējīgai darbībai, ir arī otro gadu pēc kārtas saņemtais Ilgtspējas indeksa Zelta kategorijas vērtējums, augstu novērtējot AS Olainfarm sniegumu tādās jomās kā uzņēmuma pārvaldība, ietekme uz vidi, investīcijas sabiedrībā un darba vide, kā arī ieguldījumus nozares un valsts attīstībā.

Tāpat uzņēmums paredzējis ieguldījumus citos projektos. Ieguldījumu apjoms  jau apstiprinātājos vai izstrādes procesā esošajos investīciju projektos, ieskaitot ALTUM programmu, sasniedz 40 miljonus eiro, bet kopumā “Olainfarm” attīstībā tuvākajā piecgadē paredzēts ieguldīt vismaz 100 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas