Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Medaļas neredzamā puse - Murjāņu Sporta ģimnāzija var zaudēt miljonu

Ministru kabinetā šodien lems, ko darīt ar atlikušo miljonu eiro, ko Murjāņu Sporta ģimnāzija (MSĢ) nav iztērējusi 2013. gada plānošanas periodā. Šim gadam ģimnāzijas rekonstrukcijai un sporta manēžas būvniecības projekta izstrādei tika piešķirts vairāk nekā miljons latu jeb aptuveni pusotra miljona eiro. Projekts izveidots, taču reāli būvniecības darbi nav sākti, jo Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iepirkums apstrīdēts.

Skaidrība par tālāko virzību, iespējams, būs novembra vidū, taču MSĢ direktors Ēvalds Goba pieļauj, ka iepirkums atkal tiks apstrīdēts. Ģimnāzija nebija gatavojusies tādiem birokrātiskiem šķēršliem, tāpēc aicina valdību neiztērēto summu pārlikt uz kādu no nākamajiem gadiem, kad ēku rekonstrukcija būs reāli sākusies.

Par to, ka ģimnāzijai akūti nepieciešama nauda, nešaubās neviens, kurš ieiet skolas telpās. Kad direktors Ē. Goba Dienai izrāda, kādā stāvoklī patlaban atrodas ģimnāzijas ēkas, viņa teiktais atbalsojas gaiteņos. Tie normālu remontu nav piedzīvojuši sen, tāpēc lieliski jūtama astoņdesmito gadu elpa.

Kaut gan gaisa temperatūra ārpusē ir virs nulles, telpās ir vēss un virsjaku nav vēlmes novilkt arī tur. Skolēniem ir rudens brīvdienas, taču sporta zālē notiek rokasbumbas treniņš. "Pirms diviem gadiem te vispār bija ārprāts. Zālē bija plus seši grādi, un lodes metējam pie rokas pierāva lodi. Kad ārā ir mīnus 30, mēs šo ēku nespējam piesildīt," stāsta Ē. Goba, vedot mūs tālāk uz volejbola zāli. Ceļā uz to redzam ar dvieļiem aizbāztus logus. "Volejbola zāle brūk kopā," uz plaisām sienā norāda Ē. Goba un bilst: "Šeit trenējās arī olimpietis Šmēdiņš."

Pilnu žurnālistes Aļonas Zanderes rakstu "Brūkošās skolas šķēršļu josla" lasiet otrdienas, 29.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas