Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gandrīz 90% ārstniecības iestāžu ar NVD parakstījušas ambulatoro pakalpojumu sniegšanas līgumu

Gandrīz 90% ārstniecības iestāžu, kas nodrošina speciālistu konsultācijas, diagnostiskos izmeklējumus, dienas stacionāra un citus ambulatoros pakalpojumus, ir noslēgušas līgumu par valsts apmaksātu ambulatoru medicīnas pakalpojumu sniegšanu no 2018.gada, informē Nacionālais veselības dienesta (NVD).

Kā aģentūrai LETA pavēstīja dienesta pārstāve Evija Štālberga, aktīvi turpinās līgumu slēgšana arī ar citām ārstniecības iestādēm. Valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas līgumu noslēguši 98% ģimenes ārstu prakšu, to noslēguši arī visi feldšerpunkti. Līgumi nosūtīti arī visām slimnīcām, un patlaban tos noslēguši jau 67% slimnīcu, kas sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kopumā ambulatoro pakalpojumu sniegšanai plānoti 209,47 miljoni eiro, kas ir par 37,6 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. "Plānots, ka daļai rindu samazinājums kopš reformu sākšanas sasniegs līdz pat 40%," skaidro Štālberga, piebilstot, ka, pateicoties šogad piešķirtajam papildu finansējumam, papildus plānoti vairāk nekā 380 000 ambulatoru konsultāciju un diagnostisko izmeklējumu.

NVD pakāpeniski slēdz līgumus arī par citu valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Kopumā valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai 2018.gadā plānoti 704,7 miljoni eiro, kas ir par 157,5 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Jau ziņots, ka no šī gada ārstniecības iestādēm būtiski atvieglota līgumu slēgšana, un mazināts administratīvais slogs, proti, līgums ar NVD tiks noslēgts uz trīs gadiem, katru gadu nosūtot ārstniecības iestādei aktuālā gada finanšu piedāvājumu. Līdz šim ik gadu bija nepieciešams veikt katras iestādes līguma grozījumus vai līguma noslēgšanu no jauna.

NVD atzīmē, ka līguma perioda pagarināšana līdz trīs gadiem neietekmē valsts finansējuma plānošanas procesu, jo tāpat kā līdz šim finansējums ārstniecības iestādei tiek plānots gadam. Tas tiek norādīts katras ārstniecības iestādes individuāli prognozētajā finanšu paziņojumā, kuru nosūta kā līguma pielikumu pēc likuma par valsts budžetu izsludināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas