Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gerhards aicina zivsaimniekus aktīvāk izmantot ES finansējumu attīstībai

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) aicina zivsaimniecības nozares uzņēmējus aktīvi iesaistīties un izmantot atlikušo rīcības programmā zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam pieejamo Eiropas Savienības (ES) finansējumu 71 miljona eiro apmērā, aģentūru LETA informēja ZM.

ZM šodien Zivsaimniecības konsultatīvajā padomē nozares organizācijas informēja par aktualitātēm rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam īstenošanā.

Gerhards norādīja, ka valsts un ES atbalsta pieejamība ir būtisks atspēriena punkts dažādu uz attīstību vērstu un inovatīvu projektu īstenošanai. Taču ne mazāk svarīgi ir prast šos atbalsta mehānismus izmantot - saskatīt sava uzņēmuma vai saimniecības izaugsmes potenciālu un prast integrēt jaunas idejas, izstrādājot savu projektu. Pārdomātiem un ilgtspējīgiem projektiem ir potenciāls dažādu atbalstu saņemšanai.

"Mēs varam lepoties ar daudziem pozitīviem piemēriem, kas šo iespēju jau ir izmantojuši - tādēļ aicinu ikvienu zivsaimniecības nozares pārstāvi būt aktīvam un izvērtēt gan vajadzību, gan arī iespējas pieteikties atbalstam, lai, pilnveidojot savu uzņēmējdarbību, arvien stiprinātu zivsaimniecības nozari Latvijā," pauda Gerhards.

ZM atgādināja, ka lielākais finansējums ir pieejamais rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumos "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana", "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā" un "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde". Drīzumā pēc Ministru kabineta noteikumu apstiprināšanas piekrastes zvejnieki varēs pieteikties roņu nodarīto zaudējumu kompensācijām.

Konsultatīvajā padomē tika diskutēts arī par zvejnieku grūtībām saistībā ar mencu specializētās zvejas aizliegumu un to piezvejas nosacījumiem 2020.gadā plekstu, kā arī citu sugu zvejā. Sanāksmes dalībnieki vienojās turpināt diskusiju, apspriežot iespējamos risinājumus mencu zvejas aizlieguma negatīvās ietekmes mazināšanai vai kaut daļējai kompensācijai. Par to plānota sanāksme ar nozares pārstāvjiem un ekspertiem.

Konsultatīvajā padomē vienprātīgi nolemts, ka arī šogad ZM organizēs gada balvu zivsaimniecībā "Lielais loms 2020", kas ir zivsaimniecības nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares attīstības labā. Balvas pasniegšana šogad notiks jau sesto gadu.

ZM Zivsaimniecības konsultatīvā padome ir zemkopības ministra izveidota konsultatīvā institūcija sabiedrisko un profesionālo organizāciju iesaistīšanai zivsaimniecības politikas veidošanā un īstenošanā.

Top komentāri

Terezij
T
Cik ilgi vel sis debilais idiots, dienas zaglis Gerhards aiznems ministra amatus? Ka vispar var nirgaties par Latvijas zemniekiem, lauku cilvekiem amata iestumjot so idiotu, debiliki. Vai Latvijas zemnieki ir noladeti, ka ZM par ministriem tiek iestumti vieni debili idioti pec partiju piederibas, sakot ar debilajiem ZZS zaglu bandas kretiniem Kinnu, Rozi, Slakteri, Duklavu....nu un sis idiots no NA.
Krabis
K
Gerhard , neguli , sūti uz Hāgas tiesu norvēğu krabju lietu , tāds universāls ministrs , tu taču pratīsi !
gt
g
Šis kungs ir īstais NA saimnieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas