Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Igaunijas uzņēmējs Osinovskis vainu neatzīst, tomēr nenoliedz naudas došanu Magonim

Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis vainu viņam inkriminētajā korupcijas noziegumā neatzīst, lai gan nenoliedz, ka devis naudu bijušajam AS Latvijas Dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim.

Osinovska advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka klients vainu neatzīst, lai gan nenoliedz, ka būtu devis naudu Magonim. "Viņš ir izmeklētājiem izskaidrojis savu nostāju. Naudu ir devis, taču tam bija cits mērķis, nekā to skaidro Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs," piebilda Vārpiņš.

Igauņu uzņēmējam, kurš dzīvo Igaunijā, drošības līdzekļi nav piemēroti, taču viņš liecības ir sniedzis un no izmeklēšanas nav izvairījies.

Vārpiņš jau pagājušā gada augustā aģentūrai LETA norādījis, ka starp Magoni un Osinovski kā starp privātpersonām noticis darījums kāda trešā uzņēmuma interesēs, taču tas nav saistīts ar dīzeļlokomotīvju iegādi no Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest. Vārpiņš uzņēmuma nosaukumu atturējās minēt.

Jau ziņots, ka KNAB lūdzis Ģenerālprokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Magoni par aptuveni 500 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu. Paziņojums KNAB mājaslapā liecina, ka valsts amatpersona pieņēma kukuli no privātpersonas saistībā ar LDz meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss iepirkumu.

KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības bijušo LDz valdes priekšsēdētāju par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu, bet privātpersonu par kukuļa došanu valsts amatpersonai par lēmuma pieņemšanu uzņēmuma interesēs.

Tāpat izmeklēšanā konstatēts, ka kukuļdošana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, tāpēc sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Citu informāciju KNAB nesniedz. Tagad Ģenerālprokuratūrai tuvākajā laikā būs jāizlemj, vai aizdomās turētajiem uzrādīt apsūdzības.

LETA jau ziņoja, ka kādreizējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa pērn 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu.

Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar "LDz ritošā sastāva servisa" nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas