Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izglītības ministrs: Pedagogu algu pieaugums iespējams tikai ar strukturālām reformām

Ņemot vērā, ka politisko cīņu rezultātā 2015. un 2016.gada iespējamais budžeta palielinājums jau ir sadalīts, iespēja palielināt pedagogu algas būs vien ar strukturālajām reformām, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).

Viņš pastāstīja, ka ministrijā pašlaik padomā ir skolu sistēmas reforma - sākumskolas nodrošināt pēc iespējas tuvāk bērnu dzīvesvietai, taču vidusskolas apvienot.

Izglītības ministrs atzina, ka, gadiem ejot, vairāku valdību solījumi daudzu gadu garumā par izglītības nozares nozīmību nav sakrituši ar darbiem un papildus finansējuma piešķiršana izpalikusi. Iespējams, tāpēc iebildumi šajā nozarē par naudas lietām ir visskaļākie. Ministrs atkārtoti atzina, ka pašreizējais kompromiss pedagogu algu jautājumā nav ideāls un uzlabojumi ir vairāk kosmētiski, tomēr skolotāji esot lielāki ieguvēji salīdzinājumā ar citām nozarēm, pat augstāko izglītību, kurai faktiski nav paredzēts nekāds finansējuma palielinājums.

Dombrovskis arī visai izvairīgi izteicās, vai iespējami kādi solījumi vai piedāvājumi arodbiedrības aktīvistiem un pedagogiem, kuri ceturtdien piketē pie Saeimas.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīko brīdinājuma piketu pie Saeimas, kurā kopā ar pedagogiem vēlas panākt zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanu 2014. gadā vismaz līdz 310 latiem, nevis 295, kā patlaban ir plānots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas