Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izķer skaistumkopējus nodokļu nemaksātājus

"Sertificēta speciāliste liks jūsu nogurušajiem nagiem un skropstām izskatīties satriecošāk nekā jebkad," vēsta viens no daudzajiem interneta portālu sludinājumiem. To noformējumi un piedāvājumi atšķiras, taču bieži saskatāma kāda kopīga īpašība - pakalpojumi tiek sniegti mājas apstākļos. Lai gan ir vairākas iespējas, kā likumīgi reģistrēt savu saimniecisko darbību, joprojām ir speciālisti, kas pelna tūkstošus, bet no nodokļu maksāšanas izvairās. Valsts ieņēmumu dienests (VID) tiem pievērsis pastiprinātu uzmanību, piektdien lasāms avīzē Diena.

Izliekoties par klienti, atsaucos uz vairākiem sludinājumiem. Zvanījām hennas māksliniekiem, manikīra speciālistiem, skropstu pieaudzētājiem u. c. Taču, pirms pieteicām vizīti, jautājām, vai iespējams saņemt čeku, citādi vīrs neticēšot, kur likta nauda. No 20 nejauši izvēlētajām personām, kuras pieņem savās mājās vai izbraukuma vizītēs, tikai trīs nevarēja sniegt sava darba apliecinājumu. Divas sievietes, izdzirdot lūgumu, pārtrauca sarunu, bet viena solījās pati piezvanīt vīram vai uzrakstīt zīmīti, kurā paskaidrotu, ka skropstu laminēšanai tiešām izdoti 48 eiro.

Viena no godīgajām nodokļu maksātājām ir liepājniece Īrisa, kura jau vairākus gadus pieaudzē skropstas. Lai gan nu viss ir likumīgi, tā neesot bijis vienmēr: "Pirmo gadu, kad sāku likt skropstas, nereģistrējos nekur. Pirmkārt, es vēl tikai mācījos un nemaz īsti nezināju, kā un kas jādara, otrkārt, toreiz neko daudz vēl nepelnīju. Gadu tā nostrādāju, tad atnāca vēstule no VID, ka viņi redzējuši manus sludinājumus, bet datubāzē manis nav, teica, lai visu nokārtoju. Tā arī darīju." Sieviete zina teikt, ka nereģistrēto censoņu joprojām ir visai daudz un summa, ko tie mēnesī nopelna, bieži pārsniedz četru zīmju skaitli. "Ne tikai tie, kas pieņem mājās, ir jau arī tādi, kas salonos strādā un nemaksā nodokļus. Man šķiet, ka labāk reģistrēties, vismaz sirds mierīga," viņa piebilst.

"Aicinām iedzīvotājus, kuri izmanto skaistumkopšanas pakalpojumus, par veikto samaksu, it īpaši skaidrā naudā, noteikti pieprasīt maksājumu apliecinošu dokumentu. Ja tomēr tiek atteikts tādu izsniegt, aicinām ziņot, lai konkrēto gadījumu varētu izvērtēt," teica VID sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 11.marta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas