Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izveidots saraksts ar 29 nepieciešamiem uzlabojumiem e-veselībā

Nacionālais veselības dienests (NVD) apkopojis un izveidojis sarakstu ar 29 nepieciešamiem uzlabojumiem e-veselības sistēmā, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

Saraksts izveidots, uzklausot Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Lauku Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Slimnīcu biedrības, Latvijas Farmaceitu biedrības un citu nozares profesionāļu un iedzīvotāju viedokli un ieteikumus, kā arī analizējot biežāk uzdotos jautājumus e-veselības Atbalsta dienestam.

Sarakstā apkopoti dažādi nepieciešamie uzlabojumi, tostarp Kompensējamo zāļu reģistrācijas un uzskaites informācijas sistēmas klasifikatoru datu ielādes pilnveidošana un automatizācija, kā arī no e-veselības iesūtīto valsts kompensējamo medikamentu recepšu apmaksas sistēmas pilnveidošana un automatizācija.

Plānota arī M saraksta, no kura var izvēlēties zāles izrakstīšanai grūtniecēm, zāļu un medicīnas ierīču izrakstīšanas iespējas nodrošināšana e-veselības sistēmā.

Tāpat iecerēts paplašināt medmāsu tiesības e-veselības sistēmā, kā arī jau tagad e-veselībā pieejamo funkcionalitāšu - Pieraksti, Nosūtījumi, Rezultāti - lietošanas paplašināšana, pilnveidošana un automatizācija, kā arī medicīnas dokumenta Izraksts-epikrīze funkcionalitātes uzlabošana.

Vēl sarakstā minēti tādi uzlabojumi kā Farmaceitu un farmaceitu asistentu reģistra datu apmaiņas pilnveide, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datu monitoringa rīka pilnveidošana, portāla autorizācijas pilnveidošana, vizuālās diagnostikas attēlu apskates pilnveidošana un daudzu citu e-veselības sadaļu un pakalpojumu pilnveide un uzlabošana.

Saraksts ar visiem iecerētajiem uzlabojumiem pieejams NVD mājaslapas sadaļā E-veselība.

Patlaban plānots, ka 4.aprīlī tiks sasaukta e-veselības lietotāju padome, kuras sastāvā ietilps ārstu, ģimenes ārstu, farmaceitu, slimnīcu un citu lietotāju pārstāvji. Padome tiks sasaukta, lai nodrošinātu nākamās e-veselības kārtas funkcionētspēju, kā arī saderību ar ārstu un lietotāju izmantotajām platformām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas