Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Koalīcijas partneri izvairīgi par skolotāju algu palielināšanu; norāda uz Vienotības atbildību

Koalīcijas partneri samērā izvairīgi komentē jautājumu par iespēju rast līdzekļus, kas nepieciešami skolotāju algu palielināšanai, norādot uz Vienotības atbildību šajā jautājumā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka viņai vēl nepieciešams iepazīties ar skolotāju paziņojumu. Premjerministre gan atkārtoti pauda, ka pašlaik neredz, no kurienes varētu rast naudu pedagogu algu palielinājumam.

Tikmēr koalīcijas partneri norāda uz Vienotības atbildību šajā jautājumā. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis skaidroja, ka ZZS atbild par zemkopību, labklājību, veselības jomu, un par šīm nozarēm ZZS ministri esot cīnījušies.

ZZS arī priecātos, ja līdzekļi izglītības jomai tiktu rasti, akcentēja Brigmanis, piebilstot, ka Vienotības virzītā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile trešdien koalīcijas sēdē "sēdēja klusi un neteica neviena vārda".

Arī Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) deputāts Imants Parādnieks norādīja, ka pedagogu jautājums "nosacīti nav tieša kompetence" NA. Apvienība gan esot koalīcijai piedāvājusi iespējamos risinājumus, lai kopumā palielinātu valsts budžeta ienākumus. Pagaidām neviens no šiem priekšlikumiem vēl nav akceptēts, bet, iespējams, to varētu risināt Saeimā, sacīja deputāts.

Kā ziņots, pieprasot papildu līdzekļus jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde nolēmusi īstenot pirmo no "piespiešanas mehānismiem", vienojoties par pedagogu piketu, kurš pie Saeimas ēkas notiks 11. decembra rītā.

Pieprasot algu paaugstinājumu, pedagogi gatavi gan piketēt, gan streikot, pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili žurnālistiem paziņoja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Seile iepriekš paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1. janvāra 10% apmērā skolotājiem nebūs iespējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas