Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KP aicina iedzīvotājus ziņot par grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles

Konkurences padome (KP) aicina iedzīvotājus ziņot par grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles, aģentūru LETA informēja KP.

KP aicina iedzīvotājus, kas saskārušies ar grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles, piedalīties aptaujā, lai konkurenci uzraugošā iestāde varētu apzināt konkrēto zāļu pieejamību aptiekās un ar to saistītos iespējamos konkurences ierobežojumus.

Aptaujas anketa pieejama KP mājaslapā www.kp.gov.lv.

KP līdz 16.aprīlim aptaujā lūdz atbildēt uz jautājumiem par kompensējamo zāļu pieejamību, īpašu uzmanību pievēršot 12 kompensējamo zāļu sarakstā B iekļautajiem medikamentiem, kas paredzēti asinsrades orgānu, kaulu, hormonālas sistēmas, onkoloģisko slimību, diabēta, vīrusu un elpošanas sistēmas slimību ārstēšanai.

Aptaujā ietvertās zāles ir Avonex, Berodual N, Brilique, Enbrel, Humalog, Hydrea 500mg, Myfortic 360mg, Sandostatin LAR, Reyataz, Prolia, Truvada un Viread.

Konkrētie medikamenti ir izvēlēti pēc iestādes noteiktiem kritērijiem, tomēr, ja iedzīvotājiem ir bijušas grūtības Latvijā iegādāties citus kompensējamos sarakstā B iekļautos medikamentus, KP aicina par to norādīt anketā.

Iestāde vērš uzmanību, ka aptaujā lūgts dalīties pieredzē ar zāļu fizisko pieejamību aptiekās, nevis zāļu cenu. Aptauja ir anonīma, un visas atbildes tiks izmantotas apkopotā veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas