Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievija Eiropas institūcijām žēlojas par monoetniskas sabiedrības veidošanu Latvijā

Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un likuma virsvadības jautājumos Konstantīns Dolgovs nosūtījis vēstuli Eiropas Padomes, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas un Eiropas Savienības institūcijām, kurā iebildis pret Latvijas valdības plāniem no 2018.gada mazākumtautību izglītības iestādēs pāriet uz izglītību valsts valodā.

Vēstulē pausts viedoklis, ka šī iniciatīva liecina par Latvijas varas iestāžu diskriminējošo politiku, "kas vērsta uz krievvalodīgo iedzīvotāju piespiedu asimilāciju un monoetniskas sabiedrības veidošanu Latvijā".

Tajā aicināts "izdarīt pienācīgu spiedienu uz Latvijas varas iestādēm, lai izbeigtu krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju pēc nacionālā un valodas principa", teikts Krievijas Ārlietu ministrijas interneta vietnē.

Kā ziņots, koalīcijas sadarbības līgums paredz, ka no 2018.gada 1.septembra Ministru kabineta noteiktajā kārtībā valsts un pašvaldību mazākumtautību izglītības iestādēs visas izglītības programmas sāks apgūt valsts valodā, izņemot svešvalodas un tās, kuras nepieciešamas mazākumtautības valodas un attiecīgās etniskās kultūras apguvei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas