Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas-Rietumu sankciju karš Rundālei tūristus pagaidām nav atņēmis

Kamēr nozares eksperti runā par Ukrainas konflikta un Krievijas-Rietumu sankciju kara graujošu ietekmi uz tūristu plūsmu, Rundāles pils muzejs pagaidām izmaiņas nejūt, portālam Diena.lv pastāstīja muzeja direktors Imants Lancmanis."Pagaidām [negatīvu ietekmi] neesam jutuši," pauda Lancmanis, pieļaujot, ka tas, visticamāk, ir tūristu plūsmas struktūras dēļ – Rundāles apmeklētāji visbiežāk ir Vācijas vai Japānas, ne Austrumeiropas tūristi.

Domājot par intereses noturēšanu, procesā ir arī vairāki jauni projekti, tostarp pastāvīgas dekoratīvās mākslas ekspozīcijas iekārtošana pils pirmajā stāvā, ko plānots pabeigt 2018.gadā. "Tas būs kā neliels muzejs, kur 15 telpās būs iespējams iepazīties ar Eiropas dekoratīvās mākslas attīstību no gotikas līdz jūgendstilam," atklāja Lancmanis.Tāpat pēc šajā pavasarī pabeigtās pils renovācijas varēs ķerties pie citu kompleksa ēku atsvaidzināšanas, kā arī parku labiekārtošanas. Tiks atjaunotas arī hercoga siltumnīcas, kur ziemas laikā uzglabāt pils iespaidīgo mūžzaļo augu kolekciju. Smags problēmjautājums gan ir pils kompleksa galvenās ēkas jumts – tas savu laiku ir nokalpojis, tāpēc jāmaina gan segums, gan vietām arī jumta konstrukcijas, kas būs ļoti dārgs process. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas