Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kučinskis atbalsta līdzekļu neparedzētiem gadījumiem piešķiršanu LTV vadības pults nomaiņai

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atbalsta 437 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai Latvijas Televīzija (LTV) ziņu raidījumam Panorāma varētu nomainīt vadības pulti.

Kā aģentūrai LETA sacīja premjers, jautājums par vadības pults nomaiņu ir steidzams un nevar gaidīt nākamā gada budžetu, tāpēc viņš "no savas puses akceptē" 437 000 eiro piešķiršanu LTV.

Kučinskis cer, ka valdība kopumā atbalstīs LTV pārvietošanos uz jauno studiju, kā arī pults nomaiņu, jo tehnisko problēmu cēlonim, pēc Kučinska domām, ir "loģisks izskaidrojums".

Šodien Kučinskis tikās ar LTV vadītāju Ivaru Belti un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Daci Ķezberi, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar LTV tehniskajām problēmām. Pēc premjera paustā, tāpat šodien ar LTV un NEPLP vadību tika pārrunātas kopējās attīstības perspektīvas, tostarp portāla lsm.lv tālākā pilnveide, jo valdībai esot svarīgi, lai šis portāls veidotos arī angļu valodā.

Kā ziņots, LTV ziņu raidījumu Panorāma un De facto pārraide svētdien, 20.maijā, tika kavēta, jo raidījumu vadības pultij radās tehniskas problēmas, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Viņa norādīja, ka minēto raidījumu translācijas sākums tehnisku iemeslu dēļ aizkavējās par pusstundu, kuras laikā LTV novērsa pults darbību skārušās problēmas. "Šobrīd raidījumu Rīta Panorāma, Dienas ziņas, Panorāma, Nakts ziņas, De facto un 4.studija ētera nodrošināšanai nepieciešamās tehnikas problēmas ir novērstas un pults ir darba kārtībā, tādēļ ziņu raidījumi tiks pārraidīti no ierastajām studijām," sacīja Priedīte.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LTV un Latvijas Radio kopumā plāno lūgt aptuveni 1,505 miljonus eiro no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar abu uzņēmumu infrastruktūras uzlabošanu.

Top komentāri

Johaidi
J
Es Amazone TV pulti nopirku pa 5 eur :)
murgs
m
Domāju, ka visi tie, es to skaitā, kuri saprot šīs lietas tehnisko pusi, vienkārši skaļi rēc...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas