Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā atvērs pirmo jauniešu mentālās veselības bezmaksas pārbaudes punktu

Lai veicinātu psihoterapijas pieejamību pusaudžiem un jauniešiem, informācijas tehnoloģiju uzņēmums TietoEVRY ar Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centru no 10.jūnija nodrošinās bezmaksas mentālās veselības pārbaudes punktu Jaunās Teikas kopstrādes telpu Teikums terasē, informēja uzņēmuma pārstāve Inga Grencberga.

Mentālās veselības pārbaudes jeb "check-up" punkts būs pieejams pusaudžiem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 25 gadiem un viņu vecākiem. Katrs pusaudzis, jaunietis un viņu vecāki varēs bez maksas veikt mentālās veselības profilaktisku pārbaudi, aprunāties ar speciālistu, kā arī saņemt praktiskus padomus tālākajai rīcībai un mentālās veselības uzlabošanai.

"Laikā, kad Covid-19 izplatības ierobežojumi ietekmē sabiedrības, īpaši pusaudžu un jauniešu psiholoģisko veselību, vadošiem nozares spēlētājiem jākļūst par paraugu citiem. Ņemot vērā, ka kļūstam lielāki un spēcīgāki, pieaug arī mūsu atbildība pret iedzīvotājiem, tādēļ iesaistāmies vitāli svarīgu problēmu risināšanā. Tas ir veids, kā varam sniegt pievienoto vērtību visiem, kuri veido Latvijas nākotni," par iniciatīvu stāsta TietoEVRY Latvijas filiāles vadītāja Valērija Vārna.

Iniciatīvas laikā pārbaudes punkta darbība, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus, plānota divas reizes nedēļā.

"Šāda punkta ideja ir padarīt mentālās veselības aprūpi jauniešiem pieejamu un draudzīgu - aicinot nevis uz psihologu kabinetiem vai iestādēm, bet uzrunājot viņus sabiedriskās vietās," skaidro Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs.

Viņa ieskatā, tas ir arī inovatīvs un efektīvs veids, kas ļauj nodrošināt psiholoģiskās veselības skrīningu un sniegt pirmo atbalstu pēc iespējas vairāk pusaudžiem laikā, kad tradicionālie psihiskās veselības pakalpojumi ir pārslogoti vai nepieejami.

Jaunizveidotais mentālās veselības pārbaudes jeb "check-up" punkts sāks strādāt 10.jūnijā un būs atvērts ceturtdienās un piektdienās no plkst.14 līdz 19 Jaunās Teikas kopstrādes telpu Teikums terasē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas