Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā nelabvēlīgākais mehānisms

Sabiedrībā valda uzskats, ka medikamentu cenas pieaugums ir saistīts ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, taču Konkurences padomes apkopotie dati liecina par pretējo. Baltijas valstīs gan kompensējamo, gan nekompensējamo medikamentu cenas nesamērīgais pieaugums ir atkarīgs no lieltirgotavu un aptieku piemērotajiem uzcenojumiem, secinājusi Konkurences padome (KP), salīdzinot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas medikamentu tirgu.

Top komentāri

WTF
W
Nezināju, ka aptiekas nevar iegādāties medikamentus no ražotajiem un spiesti pirkt no pārpircējiem-lieltirgotājiem. WTF??? Šitais steidzami jāatceļ.
utt
u
Visa faktiskā aina farmācijā kompetentām personām labi zināma. Bet visi klusē. Jo pretējā gadījumā būtu skandāls vēl lielāks nekā ar OIK. Latvijas farmācijā valda Monopols. Viss pieder dažiem cilvēkiem ( 3-4) , kuri gūst visu reālo peļņu. Gan zāļu Vairumtirdzniecība gan Mazumtirdzniecība pieder vieniem un tiem pašiem cilvēkiem. Šobrīd valsts ierēdņi jau kļuvuši no viņiem atkarīgi un baidās no viņiem.
Krējums Saldais
K
" ..medikamentu cenas nesamērīgais pieaugums ir atkarīgs no lieltirgotavu un aptieku piemērotajiem uzcenojumiem, secinājusi Konkurences padome (KP)." . .Nu pilnīgi OIKlandes Izmirāta garā. Bet patiesi, kālab nespējīgus vecīšus jāved ragavās uz mežu, ja to var izdarīt daudz ātrāk un dārgāk?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas