Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija plāno sniegt materiālu palīdzību Covid-19 krīzes visvairāk skartajām ES valstīm

Latvija plāno sniegt materiālu palīdzību savām sabiedrotajām un Covid-19 krīzes skartajām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Valdība šodien nolēma, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) varēs centralizēti veikt individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iepirkumu atbalsta sniegšanai visvairāk Covid-19 krīzes skartajām ES dalībvalstīm. Iepirkumi plānoti ne vairāk kā 100 000 eiro apmērā. VAMOIC arī nodrošinās iegādāto preču uzglabāšanu un norakstīšanu pēc izsniegšanas.

Pandēmija upuru skaita ziņā vissmagāk ir skārusi Itāliju un Spāniju, bet proporcionāli uz iedzīvotāju skaitu pasaulē - Sanmarīno. Minētās valstis, izmantojot NATO Katastrofu koordinācijas centra informācijas apmaiņas sistēmu un arī oficiālas vēstules, ir lūgušas alianses sabiedroto un ES valstu atbalstu atsevišķa tām trūkstošā medicīnas aprīkojuma un preču iegādei. 

Ārlietu ministrija uzskata par solidāru pienākumu atsaukties uz palīdzības lūgumu, sniedzot kaut nelielu palīdzību ārkārtas situācijā visvairāk cietušajām valstīm. Ārlietu ministrija rosina Latvijā ražotu dezinfekcijas līdzekļu piegādi minētajām valstīm. Aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu nogāde sabiedroto valstīm neatstātu negatīvu ietekmi uz Latvijas pašas medicīnas iestāžu vajadzībām ierobežot Covid-19 ietekmi.

Jau ziņots, ka Spānija un Itālija ir vienas no Covid-19 krīzes visvairāk skartajām valstīm.

Tāpat Baltijas drošības stiprināšanā abu valstu militārie kontingenti jau vairākus gadus atrodas Latvijā NATO kaujas grupas sastāvā.

 

Top komentāri

VVZ
V
Itālijā minimālā pensija ir 600 EURO. Tagad nabadzībā eksistējošā Latvija aizņemas naudu, lai to novirzītu ievērojami bagātāku valstu atbalstam. Kas, valdība, jūs tur pavisam nojūgušies???? Tā aizņemtā nauda tiks atmaksāta no katra nodokļu maksātāja maka, ar plēsonīgu nodokļu un tarifu palīdzību. WTF?????
TT
T
Nav problēmu, lai saeimisti katrs atsakās no savas algas 3 mēnešus un sūta šo naudu kam vien grib un kur vien grib!
Ķēmi
Ķ
Paši naudu aizņēmās,no pensiju fonda pensionāru naudu nospēra,bērnus apčakarēja,ceļi nekādi,algu tautai nav,korupcija,bardaks visās jomās,bet taisās,it kā,citiem palīdzēt???Smieklīgi un skumji!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas