Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas aizsardzības resors gatavojas iepirkt kara hospitāli

Latvijas aizsardzības resors gatavojas iepirkt kara hospitāli, šorīt LTV Rīta panorāmā pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks atzina, ka tikai ar šāda hospitāļa iepirkšanu armijas spēju uzlabošanai šajā jomā nebūs gana un būs nepieciešams arī plašāks personāls, jo specializētu militāro mediķu pašlaik Latvijā īsti nav. Ministrs cer, ka sadarbībā ar veselības nozari tādi varētu tapt.

Politiķis stāstīja, ka militārais resors līdz šim cīņā pret Covid-19 ir palīdzējis ar iepirkumiem, sniedz atbalstu komandantstundas patrulēšanās un ir palīdzējis arī atsevišķās sociālās aprūpes iestādēs. Atbalstu armija varētu sniegt arī tad, kad Latvijā sāksies masveida vakcinēšana pret Covid-19, bet tie būšot pašas veselības nozares lēmumi, vai armijas atbalstu piesaistīt.

Ministrs atkārtoti uzsvēra, ka bruņotie spēki savus darbiniekus pret Covid-19 vakcinēt ir gatavi paši.

Pašlaik armijā joprojām ir gana daudz ar Covid-19 saslimušo - ap 100, kuri šo vīrusu ieguvuši gan sadzīvē, gan atbalsta operācijās. Starp inficētajiem ir arī sabiedroto karavīri.

Pabriks atzina, ka varbūt ne visi valdības lēmumi, kas pieņemti Covid-19 ierobežošanai, bijuši pareizi, varbūt ne visi bijuši detalizēti izskaidroti, tomēr kolektīvajai atbildībai cīņā pret slimību sabiedrībā vajadzētu būt augstākā līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas