Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijas pasts gada pirmajā ceturksnī strādājis ar peļņu

Latvijas Pasts 2013.gada pirmo ceturksni noslēdzis ar pozitīvu finanšu rādītāju, taču precīzus skaitļus nepublisko, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" teica Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Kleinbergs arī sacīja, ka turpmākajos gados Latvijas Pasts rēķinās ar stabilu, iespējams, nedaudz augošu peļņas līmeni pēc tam, kad pasts 2012.gadu noslēdza ar 3,7 miljonu latu peļņu.

"Peļņas līmenis būs stabils. Pirmo ceturksni esam pabeiguši ar pozitīvu rezultātu. Taču šādus operatīvos datus nepubliskojam," Kleinbergs teica. Pērnā gada peļņas kāpumu no 686 000 latu peļņas 2011.gadā viņš skaidroja ar virkni taupību un efektivitāti kāpinošu pasākumu, kas veikti 2012.gada gaitā.

"Daudzas lietas ir mainījušās, kopš sāku strādāt pasta valdē [2012.gada sākumā]. Jau pirms gada ar toreizējo satiksmes ministru vienojos, ka galvenie pasākumi pasta rentabilitātes uzlabošanai būs administratīvo izmaksu samazināšana, jauni pakalpojumi un darbs ar nekustamajiem īpašumiem. Starplaikā esam šajos virzienos ļoti nopietni strādājuši. Esam ievērojami mazinājuši administratīvās izmaksas, apvienojot dažādas struktūras un samazinot administrāciju. Tas, ka 2011.gada peļņa bija 686 000 latu un pērn - 3,7 miljoni, ir visu šo darbību rezultāts," teica Kleinbergs.

Vienlaikus Latvijas Pasta vadītājs norādīja, ka pasta transports un informācijas tehnoloģijas ir nolietojušās, kādēļ šogad un tuvākajos gados būs jāveic investīcijas šo pamatlīdzekļu atjaunošanai.

"Latvijas Pastam zaudējumu un slikto finanšu rādītāju laikā ir nolietojušies pamatlīdzekļi, piemēram, datortehnika. Izmaksas ir saistītas ar investīcijām, lai atjaunotu šos pamatlīdzekļus, tostarp ir arī transports. Tur ir vienības, kuras ekspluatētas jau vairāk nekā desmit gadus. Pie tā, cik daudz pasta transports ikdienā nobrauc, tam vajadzētu būt nolietotam trīs četros gados," teica Kleinbergs.

Kleinbergs arī stāstīja, ka pasta finanšu rādītāju uzlabošanā piedalās ne tikai taupīšanas pasākumi, bet arī jauni pakalpojumi.

"Izmaksu samazināšanas pienesums uzlabotai peļņai varētu būt ap 60-70%. Aptuveni 30% radās no papildu ieņēmumiem. Tas ir gan no esošiem un jauniem pakalpojumiem. Pērn, piemēram, sākām sadarbību ar degvielas uzpildes staciju (DUS) tīklu "Statoil" paku izsniegšanas jomā," viņš teica.

Jau ziņots, ka intervijā Kleinbergs arī paziņoja, ka pasts vienojies ar mazumtirdzniecības tīklu "Narvesen" par sadarbību paku sūtījumu piegādē. Paziņojumā medijiem Latvijas Pasts apstiprināja, ka sadarbība sāksies kā pilotprojekts ar desmit "Narvesen" veikaliem desmit Latvijas pilsētās.

Kleinbergs Latvijas Pastā strādā kopš 2006.gada, iepriekš ieņemot Sūtījumu apstrādes un piegādes departamenta direktora amatu, kura kompetencē ir visa veida pasta sūtījumu šķirošanas un transportēšanas nodrošināšana. Viņš bijis direktors transporta un loģistikas uzņēmumā "Baltic Logistic Solutions", loģistikas direktors kompānijā "Avers centrs", Latvijas biroja vadītājs transporta un loģistikas firmā "Kuehne&Nagel Latvia", Latvijas-Vācijas vairumtirdzniecības uzņēmumā "Ro-Exim". Kleinbergs ieguvis augstāko izglītību Rīgas Tehniskajā universitātē un Latvijas Universitātē.

Latvijas Pasts dibināts 1992.gadā, atjaunojot neatkarīgās Latvijas pasta iestāžu darbību un balstoties uz tobrīd atstāto PSRS pasta infrastruktūru un darbiniekiem Latvijas teritorijā. Savukārt pirmās Latvijas brīvvalsts pasta darbība sākta 1918.gada decembrī, neilgi pēc valsts neatkarības proklamēšanas 18.novembrī. Pasta darbības senākās saknes Latvijas teritorijā atrodamas 17.gadsimtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas