Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lembergs lūdz tiesai novērst 580 viņa cilvēktiesību pārkāpumus

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) Rīgas apgabaltiesai apjomīgā 400 lappušu lūgumā prasa novērst pret viņu it kā vērstus 580 cilvēktiesību pārkāpumus.

Lembergs uzskata, ka pret viņu vērsta "politiski motivēta, uz fizisku personu biznesa strīdu pamata uzsākta kriminālizmeklēšana", kas devīto gadu tiek iztiesāta Rīgas apgabaltiesas pirmajā instancē.

"Tiesā esmu pieteicis vairāk nekā 400 lappušu apjoma ziņā garu Lūgumu, kurā aicinu tiesu novērst pret mani deviņu gadu garumā realizēto vispārējo un garantēto cilvēktiesību, kas atrunātas Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā, LR Satversmē, Kriminālprocesa likumā un likumā Par tiesu varu, masveida, sistemātisku un visaptverošu pārkāpšanu. Šajā Lūgumā ir apkopota informācija par būtiskākajiem pret mani vērstajiem pārkāpumiem 4,5 gadu laikā, kas aptver pusi no kopējā tiesvedības perioda, konkrēti raksturojot 580 cilvēktiesību pārkāpumu piemērus. Par pārējiem tiesvedības perioda četriem gadiem un to laikā pieļautajiem pārkāpumiem tiesā iesniegšu jaunu Lūgumu pēc tam, kad tiks novērsti šīsdienas Lūgumā minētie 580 pārkāpumi," pausts medijiem izplatītajā Lemberga paziņojumā.

Lembergs norādījis, ka tiesa līdz šim viņam nav ļāvusi pieteikt lūgumus, nolasot pilno tekstu, jo "pēc izklāstītajiem faktiem un lietas apstākļiem varētu tikt apdraudēta prettiesiskā iztiesāšanas procesa norise".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesā otrdien saspīlētā gaisotnē prokuratūra sāka izvaicāt smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Kā novēroja LETA, gan Lembergs, gan viņa aizstāvis Raimonds Krastiņš ik pa brīdim iesaistījās asās vārdu apmaiņās ar prokuroru. 

Tiesas sēdes gaitā Lembergs vairākkārt norādīja, ka neatceras ar apsūdzību saistītas detaļas, kā arī kopā ar saviem aizstāvjiem pārmeta prokuratūrai procesa vilcināšanu.

Lembergs arī regulāri norādīja tiesai, ka prokuratūras uzdotie jautājumi nav saistīti ar viņam inkriminētajiem noziegumiem, un izvairījās sniegt atbildes uz šiem jautājumiem, apelējot pie savām tiesībām atbildēt tikai uz jautājumiem, kas saistīti ar lietas būtību.

Top komentāri

zaķkāpostu brīnumlauka hūtsmēslojum
z
Ir sacīts: "PIRMS meklēt skabargas CITU acīs - būtu pat ļoti lietderīgi, ja ne gluži pašsaprotami obligāti, pacensties tikt jēgā ar baļķiem SAVĀ privātajā redzoklī!" Un, arī: "Nekad neatļaujies nodarīt citiem to, ko negribētu izbaudīt uz savas PAŠA privātādas."
sīrietis
s
Lemberg, tev gan ir briesmīga dzīve!
opis
o
Lētāk būtu to zagli noslīcināt atejā!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas