Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits: Latvijai vajadzīga konsolidēta politika prioritāri svarīgajās klimata un enerģētikas jomās

Latvijai vajadzīga konsolidēta politika prioritāri svarīgajās klimata un enerģētikas jomās, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, šodien Rīgas pilī tiekoties ar enerģētikas ministru Raimondu Čudaru (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, puses pārrunāja aktualitātes jaunizveidotās ministrijas dienas kārtībā.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par Klimata un enerģētikas ministrijas izveidi. Viņa ieskatā, Latvijai ir nepieciešama šīs nozares politiskā vadība Ministru kabineta līmenī, tāpēc prezidents valdības veidošanas procesā bija atkārtoti aicinājis veidot Klimata un enerģētikas ministriju.

Valsts prezidents akcentēja, ka, lai šo konsolidēto politiku īstenotu, klimata jautājumus nevar risināt bez emisiju ietilpīgo nozaru pārraugošo ministriju - Satiksmes un Zemkopības - līdzdalības. Tāpēc Levits pozitīvi vērtēja nodomu Ministru kabinetā veidot Klimata un enerģētikas komiteju. Tās sastāvā būtu satiksmes un zemkopības ministri un to vadītu klimata un enerģētikas ministrs. Tas dotu iespēju koordinēt klimata politikas mērķu izpildi un kopējo starpnozaru sadarbību gan valsts, gan Eiropas Savienības (ES) līmenī.

Tikšanās laikā Valsts prezidents un ministrs pārrunāja darbu pie Nacionālā enerģētikas un klimata plāna. Tas jāpārveido, jo kopš tā pieņemšanas 2019.gadā ir pieaugušas ES klimata ambīcijas un Krievijas iebrukums Ukrainā kardināli mainījis situāciju enerģētikas nozarē. Ministrs informēja, ka aktualizētais plāns jāiesniedz Eiropas Komisijai līdz vasarai, un patlaban pie tā notiek darbs.

Abi piekrita, ka liela nozīme klimata politikas veidošanā ir pētniecībai. Levits atzīmēja, ka Latvijā veiktiem pētījumiem būtu svarīga loma ES mērogā. Prezidenta ieskatā, ir jāiegulda pētījumos, kas atbalsta klimata un enerģētikas politiku, lai valsts viedoklis tiktu uzklausīts, pieņemot datos balstītus lēmumus.

Tāpat sarunas laikā Valsts prezidents un ministrs bija vienisprātis, ka Latvijas tautsaimniecības attīstībai ir nepieciešami sabalansēti risinājumi tautsaimniecībai ar Latvijas klimata neitralitātes mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas