Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Līdz Magoņa krēslam vēl tāls ceļš ejams

Apcietinātā VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) šefa Uģa Magoņa vieta ir ļoti iekārojama. Īsi pēc viņa aizturēšanas interesenti ap uzņēmuma vadītāja krēslu sāka spietot ar negaidītu intensitāti, ceturtdien vēsta laikraksts Diena. Lai izvairītos no problēmām, Satiksmes ministrija (SM) aicināja atsaukties personālatlases kompānijas, kas būtu gatavas sniegt palīdzīgu roku vispiemērotākā kandidāta atrašanā.

Process pozitīvākā scenārija gadījumā ilgs līdz gada beigām, tomēr, visticamāk, jaunā vadītāja vārdu uzzināsim nākamā gada pirmajos mēnešos. Tiek prognozēts, ka, uzzinot pretendenta prasības, tikai apmēram 10% no kandidātiem pieteiksies paši, pārējos uzrunās personālatlases speciālisti.Pagaidām oficiāli neviens nepauž vēlmi ieņemt LDz vadītāja amatu. Dažos medijos publicētais iespējamais kandidātu saraksts pārsteidzis teju visus tajā pieminētos personāžus. Neoficiāla informācija liecina, ka sarakstā minētais AS Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs izsūtījis saviem darbiniekiem vēstuli, ka presē parādījusies maldinoša informācija un ka viņš uzņēmumu pamest negrasās. Neizpratni pauduši arī citi pieminētie, piemēram,VAS Latvijas gaisa satiksme valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš, kurš pat zvanījis satiksmes ministram Anrijam Matīsam (Vienotība), lai paustu savu neizpratni. Dienai viņš pilnībā noliedz iespēju kandidēt: "Nē, šajā konkursā netaisos piedalīties. Man ir daudz cita, ko darīt tur, kur es strādāju šobrīd."Sākumā izskanēja versija, ka Magoņa vietu varētu ieņemt Edvīns Bērziņš, kurš LDz valdē atrodas kopš 2011. gada. Viņš ir uzņēmuma viceprezidents nekustamo īpašumu, administratīvo un juridisko lietu jautājumos. Kā vēlāk Dienai izdevās noskaidrot, arī viņš par sava vārda izskanēšanu nav bijis pārāk priecīgs.LDz runā, ka uzņēmumam būtu vajadzīgs "Roņa tipa vadītājs". Runa ir par bijušo satiksmes ministru, vēlāk eksprezidenta Andra Bērziņa padomnieku Aivi Roni. Šeit vietā būtu atgādināt, ka pērnā gada beigās Bērziņš savu padomnieku atlaida, jo atklāja, ka viņš kopā ar Andri Šķēli privātā braucienā devies uz Baltkrieviju. Tomēr uzņēmumā Dienai neoficiāli atklāj, ka tieši Roņa harisma un zināšanas būtu šim amatam ļoti nepieciešamas. Pats Ronis gan visai skeptiski izturējies pret šādu ideju. Arī sarunā ar Dienu viņš ir visai ieturēts un negribīgi atbild uz jautājumu, vai pieteiksies amatam.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 24.septembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas