Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Linkaits: Roņa rīcība, atsaucot no airBaltic padomes Briškenu, ir nepārdomāta

Satiksmes ministra Aivja Roņa reakcija uz Vīriešu dienai veltīto airBaltic reklāmas aktivitāti, atsaucot no uzņēmuma padomes Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvi Kasparu Briškenu, ir nepārdomāta, uzskata satiksmes nozares eksperts Tālis Linkaits.

Kā vēstīts, A.Ronis paudis sašutumu par Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic reklāmas aktivitāti ar atlaides kuponu piedāvāšanu lidojumiem, to saistot ar bijušās valsts PSRS militāriem svētkiem - Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu. Ministrs atsaucis no uzņēmuma padomes SM pārstāvi K.Briškenu, kurš nav pienācīgā līmenī kontrolējis uzņēmuma darbu.

T.Linkaits portālam Diena.lv sacīja, ka satiksmes ministra reakcija uz konkrēto gadījumu ir nepārdomāta, jo uzņēmuma padomes locekļu pienākumos neietilpst pārskatīt katru uzņēmuma reklāmu pirms tās publicēšanas.

"Uzņēmuma padomes uzdevums ir nodrošināt uzņēmuma mērķim atbilstošu reklāmas un mārketinga stratēģijas īstenošanu, tātad veidot sistēmu, kādā uzņēmums strādā, lai visefektīvākajā veidā pārdotu savus produktus patērētājiem. Tāpēc es uzskatu, ka valsts sekretāra vietnieka atsaukšana no padomes šā  konkrētā gadījuma dēļ ir nepārdomāta un nenopietna," pauž T.Linkaits.

Šāda A.Roņa rīcība liecina, ka ministram nav īstas izpratnes par uzņēmuma pārvaldības principiem, kā arī par to, kādas ir valdes un padomes kompetences. Eksperts uzsver, ka airBaltic šobrīd saskaras ar daudziem problēmjautājumiem, piemēram, tiesvedību, starptautiskā investora mkelējumiem, konsultantu piesaisti. "Tā, lūk, ir padomes atbildība un tur Satiksmes ministrijai vajadzēja daudz rūpīgāk skatīties, nevis konkrētā reklāmas kļūdas gadījumā atlaist padomes locekli," uzsver T.Linkaits.

Tiesa gan T.Linkaits norāda, ka šādu sensitīvu datumu izmantošana reklāmas aktivitātēs, turklāt informācijas publicēšana ne tikai latviešu un krievu, bet arī igauņu, lietuviešu un vācu valodās bijusi kļūda.

"Šis datums ir sensitīvs lielā sabiedrības daļā, pie tam šādā veidā, kā šis teksts tika pasniegts, minot kaut kādu starptautisku vīriešu dienu. Turklāt tieši tulkojumā krievu valodā tika uzsvērts, ka tā ir starptautiska vīriešu dienu, kaut arī mēs zinām, ka Apvienoto nāciju organizācija par starptautisko vīriešu dienu uzskata kaut kādu datumu novembrī," norāda Linkaits.

SM parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins komentāros bija izvairīgs, nosakot, ka šāds ir ministra lēmums: "Viņš pats ir tas, kas virzīja airBaltic padomes pārstāvjus, viņš pats arī var atsaukt."

"Ministrs acīmredzot ir izsvēris, ka pārstāvis padomē ir lēmis varbūt ne tā kā būtu nepieciešams. Soda apmēru var tikai un vienīgi ministrs izlemt. Acīmredzot viņš ir izlēmis, saliekot visus "par" un "pret", ka tā ir pareizā izvēle. Ministrs ieceļ un ministrs atsauc," Dienai.lv sacīja bijušais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas