Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

LR: Žurnālisti dodas politiķiem līdzi vizītēs, ja ir pamatots iemesls

Premjera Valda Dombrovska (Vienotība) un Latvijas uzņēmēju delegācijas vizītē, kas norit no 10. līdz 15 martam Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) un Katarā, piedalās arī Latvijas Radio (LR) žurnāliste Ina Strazdiņa un Latvijas Televīzijas operators Ainis Kupčs. I.Strazdiņa par dažādiem tematiem sagatavoja reportāžas Latvijas Radio (LR), Latvijas Televīzijai un laikrakstam Latvijas Avīze.

LR pārstāve Laura Dreimane skaidroja, ka LR sedz žurnālistes viesnīcas apmaksu 300 latu apmērā un likumā noteikto dienas naudu. LR pārstāve teica, ka žurnāliste reportēt no AAE rosināja pati. "Mēs nesaistījām to tikai ar Valda Dombrovska vizīti, bet ar iespēju aizbraukt uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, informēt par tēmām, kas saistītas ar uzņēmējiem, investīcijām, eksporta tirgu u.c.," teica LR pārstāve. Viņa informēja, ka žurnāliste piecu dienu prombūtnes laikā sniegs četras reportāžas. "Viena jau bija vispārīgi par AAE, sadarbību par Latviju un AAE. Otra - par uzņēmēju darbību AAE un biznesa forumu. Trešā par situāciju Līču valstīs. Pirmdien gaidāms sižets par airBaltic pārdošanas iespējām," stāstīja L.Dreimane.

Uz jautājumu, cik bieži LR žurnālisti dodas līdz vīzītē līdz kādam politiķim, L.Dreimane sacīja, ka "nekad nebraucam līdz politiķiem, ja tam nav pamatots iemesls".

V.Dombrovska pārstāvis Mārtiņš Panke portālam Diena.lv sacīja, ka I.Strazdiņa izvēlēta, jo tas esot "videfektīvākais risinājums". "Izvēlēts visefektīvākais risinājums, jo I.Strazdiņa pārstāv ne vien abus Latvijas nacionālos medijus LTV un Latvijas Radio, bet arī laikrakstu ar vislielāko lasītāju skaitu – Latvijas Avīzi," skaidroja M.Panke.

Uz jautājumu, cik bieži žurnālists dodas līdz uz ārvalstu vizītēm, M.Panke atzina, ka tikai "nozīmīgākajās vizītēs, kur Ministru prezidentu pavada arī uzņēmēju delegācija". "Iepriekšējā vizītē ar LTV, LR UN Latvijas Avīzes līdzdalību bija pagājušā gada vasarā notikusī premjera vizītē uz ASV," skaidroja M.Panke. 

Viņš informēja, ka žurnālistes un operatora uzturēšanās izmaksas AAE sedza AAE puse, uzturēšanās izdevumus Katarā apmaksā LR un Latvijas Avīze, bet dienas naudas – LR un Latvijas Televīzija. Savukārt aviobiļešu izmaksas sedz lidsabiedrība airBaltic.

Savukārt laikraksta Latvijas Avīze pārstāvis Ivars Bušmanis konkrēti neatbildēja, cik žurnāliste daudz reportē no AAE. "Mēs katru dienu sazināmies, tad viņa kaut kādus gabaliņu atsūta. To kārto direktors. Par summām es nezinu, un mani tas neinteresē," kodolīgs bija I.Bušmanis.

Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Inga Sprinģe portālam Diena.lv norādīja, ka "īsti labi tas nav, bet, ņemot vērā Latvijas mediju situāciju, ka komercmediji nevar atļauties sūtīt žurnālistus tik tālu, tas ir pieļaujams". Viņa vienlaikus uzsvēra, ka to var darīt tādā gadījumā, ja tiek norādīts, kas finansē šos žurnālistu izbraukumus. "Jāņem vērā arī žurnālista profesionalitāti, un Ina Strazdiņa, strādājot Briselē, ir to pierādījusi. Viņa ir zināma un uzticama. Ar jaunu, nepieredzējušu žurnālistu pastāvētu risks, ka viņu varētu ietekmēt," secināja I.Sprinģe.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas