Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Maijā paredzēts publiskot VK revīziju par armijas pārtikas iepirkumu

Maijā paredzēts publiskot Valsts kontroles (VK) veikto revīziju par 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja Valsts kontrolieris Rolands Irklis.

"Runājot par Aizsardzības ministrijas iepirkumu, VK saskatīja, ka tā ir ārkārtīgi svarīga tēma ar augstiem riskiem. Revīziju noslēguma posmā VK ir iekļāvusi revīziju par šo iepirkumu un paredzēts, ka maijā revīzijas rezultāti tiks publiskoti," sacīja Irklis.

Tāpat viņš norādīja, ka VK, papildu ieplānotajām revīzijām, skatās arī apkārt notiekošo un attiecīgi koriģē plānus, ja kāda aktualitāte nonāk redzeslokā.

Savukārt komentējot revīzijas par vispārējo situāciju iepirkumu sistēmu aizsardzības resorā, Irklis norādīja, ka līdz šim bijusi viena revīzija, kas noslēdzās 2018.gadā un tās ieteikumi tika ieviesti. Šobrīd VK vasarā plāno uzsākt jaunu sistēmisku revīziju par iepirkumiem aizsardzības resorā, tomēr pagaidām grozījumi revīzijas plānā vēl nav ieviesti.

Runājot par situāciju saistībā ar VK veiktajām revīzijām valsts kontrolieris sacīja, ka bieži vien revīzijās tiek konstatēts, ka problēmas nav vienā resorā, bet sistēmās kopumā. Tāpat arī būtu vajadzīga savlaicīgāka ieteikumu ieviešana, jo "reizēm ieviešana velkas tik ilgi, kamēr ieteikumi zaudē savu aktualitāti".

Kā ziņots, Rojā reģistrētais uzņēmums "Zītari LZ" pērn decembrī ieguvis 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi NBS vajadzībām turpmākos piecus gadus.

Ar SIA "Zītari LZ" līgums ir noslēgts par loģistikas sistēmas izveidi, kas apvieno virkni pārtikas ražotājus un citus komersantus, lai nodrošinātu pārtikas piegādi visām NBS vienībām visā Latvijas teritorijā. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam pēc NBS pieprasījumiem būtu jānodrošina arī nepieciešamie pārtikas krājumi. Tāpat vienošanās paredz pienākumu uzņēmumam nodrošināt NBS nepieciešamās pārtikas ražošanu un piegādi kara gadījumā, iepriekš norādījusi AM.

AM par iepirkumu ir sākusi pārbaudes, kuru sākotnējie rezultāti liecinot par iespējamiem pārkāpumiem. Iepirkuma apstākļus izmeklē arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Šādos apstākļos amatpersonas publiski ir izteikušās, ka būtu apsveramas iespējas līgumu izbeigt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas