Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mālpils domei atmiņas zudums; dienesta auto nobraukuma dati paši sabojājušies

Mālpils novada domes darbinieki, skaidrojot dienesta automašīnu lietošanas rādījumu nesakritības, aizbildinās ar atmiņas zudumiem, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Valsts kontroles revidenti analizējuši 15 automašīnu nobraukuma datus un secinājuši, ka piecu automašīnu lapās nav uzrādīts brauciens uz tehniskās apskates vietu, vai arī tehniskās apskates veikšanas dienā nav bijis neviens brauciens.

Deviņām no 11 pārbaudītajām automašīnām konstatēta nesakritība ar Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates datiem robežās no 50 līdz 4717 kilometriem. Piecām automašīnām kopējā nobraukto kilometru atšķirība, kas ir mazāka, nekā tehniskās apskates datos norādīts, ir 11 604 kilometri. Bet četrām automašīnām kopējā nobraukto kilometru atšķirība, kas pārsniedz tehniskās apskates datos norādīto, ir 4494 kilometri.

Skaidrojumi par datu nesakritību ir bijuši dažādi. Tiek skaidrots, ka ir sabojājies automašīnas odometrs, divos gadījumos skaidrots, ka odometra rādījumi aprēķināti, pamatojoties uz datiem par izlietoto degvielu, bet vienā gadījumā minēts, ka paskaidrojumu nav iespējams sniegt, jo pašvaldības darbiniekam ir pasliktinājusies veselība un ir slikta atmiņa.

Konstatēti arī gadījumi, kad automašīnās degviela ir uzpildīta brīdī, kad saskaņā ar maršruta lapu tās atradušās autostāvvietā. Divos gadījumos degvielas iegādes čekos uzrādītais degvielas daudzums neatbilst maršruta lapā norādītajam daudzumam. Savukārt vienai automašīnai šā gada janvārī bijušas divas maršruta lapas divās dažādās iestādēs, un katrā no tām ir uzrādīts atšķirīgs odometra rādītājs ar 3684 kilometru atšķirību.

Saskaņā ar uzrādīto informāciju par maršrutu attālumiem ar vienu automašīnu maršrutā Mālpils-Rīga-Mālpils jāmēro 196 kilometri, bet ar citu - 235 kilometri. Valsts kontrole gan norāda vietnē Google Maps veikto aprēķinu, ka šis maršruts ir 119 kilometri.

Diena.lv jau ziņoja, ka VK revīziju laikā pašvaldībās uzgājusi melnās kases - revīzijas notikušas nejauši izvēlētās sešās pašvaldībās un piecās no tām konstatēti "veidojumi, kur par pakalpojumiem iekasēta nauda, bet nav izsniegti maksājumu dokumenti".

par pakalpojumiem nav izsniegti maksājuma dokumenti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas