Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meža dienests: Kokmateriālu un koksnes produktu imports no Krievijas un Baltkrievijas ir nelikumīgs

Kokmateriālus un koksnes produktu, tostarp mēbeļu, papīra, kartona un granulu imports Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas ir nelikumīgs, un par to uzņēmumi tiks sodīti, aģentūrai LETA norādīja Valsts meža dienestā.

Latvijas uzņēmumiem, kuri pārdod vai ražošanā izmanto no Krievijas un Baltkrievijas importētos kokmateriālu un koksnes produktus, imports no šīm valstīm jāpārtrauc, ko tas būtu uzskatāms par Eiropas Savienības (ES) Kokmateriālu regulas prasību pārkāpumu.

Par šādu pārkāpumu Valsts meža dienests uzņēmumam var piemērot naudas sodu līdz 20 000 eiro, kā arī aizliegumu izmantot tiesības laist tirgū kokmateriālus vai koka izstrādājumus.

Vienīgie kokmateriāli vai koksnes produkti, kurus var laist ES tirgū līdz 4.jūnijam, izpildot līgumus, kas noslēgti līdz 2022.gada 2.martam, ir Baltkrievijas produkti, uz kuriem attiecas ES sankcijas. Pie šādiem kopīgiem secinājumiem 2022.gada 16.marta sanāksmē nonāca Eiropas Komisija un par ES Kokmateriālu regulu atbildīgās dalībvalstu iestādes.

Detalizētāka informācija par ES Kokmateriālu regulu un situāciju saistībā ar kokmateriālu un koksnes produktu importu no Krievijas un Baltkrievijas pieejama Valsts meža dienesta tīmekļvietnē "www.vmd.gov.lv".

Dienests atgādina, ka tirgus dalībniekiem ir pienākums pašiem sekot līdzi jaunākajām sankcijām, eksporta aizliegumiem, Eiropas Komisijas un kontrolējošo iestāžu nostājām un citiem faktoriem, vajadzības gadījumā vēršoties pēc palīdzības Valsts meža dienestā un citās valsts iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas