Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Murjāņu Sporta ģimnāzijas grāmatvede par piesavināšanos izcieš cietumsodu

Murjāņu Sporta ģimnāzijas grāmatvede Sarmīte Jukšinska, kura apsūdzēta par piesavināšanos lielā apmērā un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, kopš pērnā decembra izcieš cietumsodu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Siguldas tiesas preses pārstāve Daina Putniņa, Siguldas tiesas 2013.gada 10.septembra spriedums tika pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā.

Apelācijas instances tiesa nosprieda atcelt Siguldas tiesas spriedumu daļā par Krimināllikuma (KL) 196.panta 2.daļas - par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, ja tas darīts mantkārīgos nolūkos, - piemērošanu un pēc KL 50.panta 1.daļas - par soda noteikšanu par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem - vieglāko sodu ietvert smagākajos. Apelācijas instances tiesa kā galīgo sodu noteikusi brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Pārējā daļā Siguldas tiesas spriedums atstāts negrozīts.

Spriedums likumīgā spēkā stājies 2013.gada 17.decembrī.

LETA jau ziņoja, ka Siguldas tiesa 2013.gada 10.septembrī Murjāņu Sporta ģimnāzijas grāmatvedei Jukšinskai par piesavināšanos lielā apmērā un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu piesprieda reālu cietumsodu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, kā arī mantas konfiskāciju.

Ar šo spriedumu apsūdzētajai tika noteikts arī divu gadu aizliegums ieņemt grāmatveža amatu. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no Jukšinskas kaitējuma kompensācijas par labu trīs cietušajiem - 35 521 latu (50 541 eiro) Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), 66 296 latus (94 330 eiro) Latvijas Volejbola federācijai un 9795 latus (13 937 eiro) kādai dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajai sabiedrībai.

Kā ziņots, sākotnēji grāmatvedei apsūdzība tika uzrādīta tikai pēc Krimināllikuma (KL) 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos lielā apmērā, tomēr vēlāk prokuratūra apsūdzību papildināja. Līdz ar to tiesas priekšā Jukšinskai bija jāatbild arī par KL 180.pantā paredzēto nodarījumu - zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā - un KL 196.panta 2.daļā paredzēto nodarījumu - pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Policijā iepriekš aģentūrai LETA atteicās izpaust informāciju par piesavinātās naudas apjomu. Arī IZM Komunikācijas nodaļā plašāku informāciju par kriminālprocesu nesniedza.

IZM 2011.gada augustā vērsās Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

Mēnesi pirms tam, veicot iekšējo auditu par Murjāņu Sporta ģimnāzijas finanšu vadību, IZM bija konstatējusi, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas radījušas zaudējumus valsts budžetam, tāpēc ministrija lūdza izvērtēt Murjāņu Sporta ģimnāzijas amatpersonu veikto darbību likumību un lemt par kriminālprocesa sākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas