Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nav zināms, kad Vairāk saules atsāks darbu

Pagaidām nav zināms, kad restorānu tīkls Vairāk saules varētu atsākt darbību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Laura Minskere. Patlaban darbību turpina Vairāk saules banketu serviss, par kura pakalpojumiem norēķinus klienti veic ar pārskaitījumu bankā. Turpretī pašu restorānu darbība, pēc Minskeres teiktā, vēl joprojām nav atsākta, jo visus uzņēmuma kases aparātus ir konfiscējusi policija, un patlaban nav zināms, kad Vairāk saules varēs tos atgūt atpakaļ.

Vaicāta, vai restorānu tīkls apsver atsākt darbību, izmantojot stingrās uzskaites čekus, Vairāk saules pārstāve atbildēja noliedzoši, norādot, ka tas vairāk uzskatāms par Vairāk saules īpašnieku izmisumā apsvērtu variantu.

Minskere sacīja, ka gadījumā, ja restorānu tīkls tuvākajā laikā atgūs konfiscētos kases aprātus, Vairāk saules restorāni darbību atsākt uzreiz nevarēs, jo tos būs nepieciešams no jauna uzstādīt un pārprogrammēt, lai nodrošinātu to atbilstību Valsts ieņēmumu dienesta un likuma prasībām, kas ir sarežģīts un ilglaicīgs process.

Vienlaikus Vairāk saules pārstāve norādīja, ka restorānu tīkla darbības atsākšanai īpašnieki apsvēra iegādāties jaunus kases aparātus, tomēr Vairāk saules kasu sistēmas apkalpojošajā uzņēmumā SIA UCS norādīja, ka to uzstādīšanai un programmēšanai ir nepieciešams vismaz mēnesis.

Tikmēr sazinoties ar Vairāk saules līdzīpašnieku Endiju Bērziņu, aģentūra LETA noskaidroja, ka Bērziņš ir atgriezies Latvijā. Viņš sacīja, ka viņa iepriekš paustais pieņēmums, ka līdz ar atgriešanos valstī policija varētu viņu aizturēt, nav piepildījies, norādot, ka tiesībsargājošās iestādes līdz šim nav ar viņu sazinājušās un viņš pats arī nav pie tām vērsies.

Savukārt profilā sociālajā tīklā Facebook Bērziņš publicējis paziņojumu, ka Vairāk saules īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.

"Vakardien, uzrunājot visus savus draugus ar lūgumu iesaistīties šajā lietā, es devu viņiem savu goda vārdu, ka mēs to nedarām. Šinī valstī daudziem ir svešs un banāls šis goda vārds, bet ne man. Ja mēs būtu vainīgi, es uzrunātu savu advokātu, bet ne draugus," paziņojumā min Vairāk saules līdzīpašnieks.

Vienlaikus viņš pauž interesi par tiesībsargājošo struktūru tālāko rīcību, kad pēc kopumā 34 veiktajām kratīšanām Vairāk saules restorānos, ražošanas cehā un birojā, kā arī četru personu aizturēšanas, izrādīsies, ka uzņēmums nav vainīgs tam inkriminētajos noziegumos. "Es nojaušu, ka no policijas vadības puses arī ir jautājumi šīs specoperācijas veicējiem, kur ir rezultāti. Rezultātu nav un nebūs. Jo mēs to nedarām," uzsver Bērziņš.

Kā ziņots, maija beigās Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Otrdien policija veica kratīšanas restorānu tīklā Vairāk saules aizdomās par iejaukšanos kases aparātos. Policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā Vairāk saules aizturējusi četras personas.

Top komentāri

jānis
j
ABLV 2 ? latvijas finansu pārvaldes sistēmai patīk šie varianti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas