Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

No Latvijas Pasta peļņas 1,7 miljonus eiro plāno novirzīt preses piegādes zaudējumu segšanai

VAS Latvijas Pasts peļņas daļu 1,709 miljonu eiro apmērā plāno novirzīt preses izdevumu piegādes zaudējumu segšanai 2018. un 2019.gadā, liecina rīkojuma projekts, par kuru valdība lems otrdien, 26.novembrī.

Ministru kabinets (MK) skatīs rīkojuma projektu Par valstij dividendēs izmaksājamo VAS Latvijas Pasts peļņas daļu par 2018.gadu. 

Rīkojuma projekts paredz noteikt, ka Latvijas Pasts nemaksā dividendes valstij no peļņas par pagājušo gadu.

Plānots uzdot Satiksmes ministrijai (SM) kā Latvijas Pasta kapitāla daļu turētājai nodrošināt, ka uzņēmuma peļņa 1,402 miljonu eiro apmērā tiek novirzīta Latvijas Pasta zaudējumu kompensēšanai, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus 2018.gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa 306 791 eiro apmērā tiek novirzīta zaudējumu kompensēšanai, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus šogad pirmajā pusgadā. 

Jau ziņots, ka 2018.gadā kopumā Latvijas Pasta apgrozījums bija 89,11 miljoni eiro, kas ir par 17,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 18,7% un bija 2,011 miljoni eiro.

Latvijas Pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas