Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Norāda uz nesodāmību par pārkāpumiem maksātnespējas jomā; TM sola grozījumus

Attiecībā uz pārkāpumiem maksātnespējas jomā pastāv nesodāmība, šodien Saeimas atbildīgās komisijas sēdē sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padomnieks Kazimirs Šļakota. Līdzīgi izteicās arī deputāte Inga Bite (LRA).

Šļakota Juridiskās komisijas sēdē norādīja, ka pastāv nesodāmība par krāpniecību un pārkāpumiem, līdz ar to tiek zaudēta uzticība iekšlietu sistēmai un gala rezultātā arī tiesai. Lai atgūtu uzticību, ātru risinājumu atrast nevarēs, norādīja LKA padomnieks.

Bite skaidroja - izskanējis, ka par pārkāpumiem maksātnespējas jomā līdz reālam sodam netiek nonākts, problēmas jau ir attiecībā uz izmeklēšanas procesu.

Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece Laila Medina norādīja, ka tiks sagatavoti grozījumi vairākos likumos, arī Krimināllikumā, lai rastu risinājumu Šļakotas minētajai problēmai.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja rosinājumu līdz 1.augustam pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Maksātnespējas likuma grozījumiem, ar kuriem plānots virzīties uz maksātnespējas jomas sakārtošanu.

Termiņa pagarināšana tika saistīta arī ar TM gaidāmajiem priekšlikumiem, kas vēl tiek gatavoti un kuru iesniegšana virzībai uz izskatīšanu valdībā plānota jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas