Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Noraida ieceri publicēt visu valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku algas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, noraidot ierosinājumu publicēt arī valsts un pašvaldību iestādēs strādājošo darbinieku algas, nevis tikai amatpersonu atalgojumu.

Pašlaik likums noteic, ka valsts iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi publicē iestādes mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu, ja likums nenosaka citādi. Deputāts Ints Dālderis (Vienotība) rosināja noteikt, ka jāpublicē arī pārējo valsts pārvaldes institūcijās strādājošo atalgojums.

Tāpat politiķis rosināja precizēt, ka jāpublicē šo cilvēku aprēķinātais atalgojums un citas pienākošās naudas summas, savukārt šai informācijai jābūt atrodamai iestādes mājaslapā piecus gadus.

"Izveidojusies diezgan dīvaina situācija, ka tiek publicētas vienas daļas valsts nodarbināto algas, piemēram, civildienesta ierēdņu, policistu, ugunsdzēsēju, iepirkumu komisiju dalībnieku, kas ir valsts amatpersonas, bet netiek publiskotas, piemēram, zinātnieku, pašvaldību darbinieku vai skolotāju algas," debatēs pauda Dālderis.

Viņš turpināja: "Latvijas iedzīvotāji ir tiesīgi zināt, cik valsts maksā saviem darbiniekiem. Tas ir tautas priekšstāvju morālais pienākums - uzdot iestādēm katru mēnesi atklāt šos skaitļus pilsoņiem."

Savukārt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa) uzskata, ka šis ir jautājums par samērīgumu. Viņš debatēs arī atgādināja, ka Saeima pašlaik diskutē par jaunu Valsts dienesta likumu, taču, iespējams, vajadzētu arī turpmāk koncentrēties uz amatpersonu deklarācijām. Tomēr, iespējams, vajadzētu runāt arī par citiem jautājumiem, tomēr nopietnus uzdevumus nevajadzētu risināt ar "ne īpaši pārdomātiem un ļoti populistiskiem soļiem", piebilda politiķis.

Saeimas vairākums Dāldera priekšlikumus noraidīja.

Grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā saistīti ar regulējuma izmaiņām par publiskas personas līdzdalību kapitālsabiedrībās. Likumā noteikts, ka valdība līdz 2016.gada 31.decembrim sagatavo un iesniedz Saeimai likumprojektus, kuri reglamentē publiskas personas līdzdalību kooperatīvajās sabiedrībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas