Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NVD: Līgumus par e-veselības lietošanu noslēguši vairāk nekā 60% ģimenes ārstu

Tuvojoties obligātajam e-veselības lietošanas sākšanas termiņam, jau vairāk nekā 60% ģimenes ārstu ir noslēguši līgumus par e-veselības lietošanu, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Visaktīvāk ģimenes ārsti e-veselību lieto Zemgalē - līdz šim līgumus noslēguši jau 80% šī reģiona ģimenes ārstu. Līgumus noslēgušo ģimenes ārstu skaits ir pieaudzis arī pārējos reģionos - Kurzemē līdz 70%, Latgalē līdz 67%, Vidzemē - 62%, savukārt Rīgā līgumus par e-veselības lietošanu noslēguši gandrīz puse no ģimenes ārstiem.

Noslēgto līgumu skaita pieaugumu veicinājusi arī aktīva ģimenes ārstu prakšu apmeklēšana un semināru rīkošana Latvijas reģionos, uzskata dienestā. Kopš septembra sākuma Veselības ministrijas un NVD speciālisti dodas izbraukumos pie ģimenes ārstiem, lai sniegtu atbalstu e-veselības lietošanā, uzklausītu ierosinājumus un kliedētu neskaidrības. Pieteikties konsultācijai ar e-veselības speciālistiem vēl novembrī un decembrī iespējams tuvākajā NVD teritoriālajā nodaļā.

Vienlaikus līgumus par e-veselības lietošanu līdz 15.novembrim noslēguši visi stacionāri, gandrīz visas aptiekas (99%) un vairāk nekā puse ambulatoro iestāžu un speciālistu.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, būtiski pieaugusi e-veselībā pieejamo pakalpojumu izmantošana, skaidroja NVD. Ja kopumā līdz oktobra sākumam bija izrakstīti 70 000 e-recepšu, tad patlaban izrakstīto e-recepšu skaits ir ievērojami palielinājies, sasniedzot gandrīz 170 000.

Tāpat pieaudzis arī atvērto e-darbnespējas lapu skaits - no 36 000 oktobra sākumā līdz 56 000 novembra vidū, ievadīti dati par vairāk nekā 65 000 vizuālās diagnostikas izmeklējumu, kā arī aktīvi tiek izmantoti citi pakalpojumi. Kopumā lietotāji e-veselības sistēmā autorizējušies vairāk nekā trīs miljonus reižu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas