Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Onkoloģiskās slimības Latvijā bieži vien atklāj par vēlu

Lai gan saslimstība ar onkoloģiskajām slimībām Latvijā ir līdzīgi kā citviet Eiropā, pie mums ir par 40% vairāk trešajā un ceturtajā stadijā atklātu saslimstību ar vēzi. Pēc speciālistu domām, tas liecina par cilvēku slikto attieksmi pret savu veselību, jo līdzekļi no valsts ir, bet cilvēki pie ārsta nedodas.

Pērn Latvijā, līdzīgi kā gadu iepriekš, vēzis atklāts ap 11 000 cilvēku, liecina Slimību profilakses un kontroles centra provizoriskie dati. Bet, kā norāda Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš, 2012.gada beigās kopumā uzskaitē Latvijā bija 71 166 onkoloģiskie pacienti. Lai gan, pēc Krūmiņa teiktā, atklāto vēža pacientu skaits pieaug, jo attīstījušās diagnostikas iespējas, joprojām lielai daļai pacientu vēzis tiek atklāts novēloti, kad izredzes izdzīvot ir mazākas. Piemēram, 2012.gadā gandrīz 4000 gadījumu vēzis atklāts novēloti. Krūmiņš Dienai paskaidroja, ka vēzi pirmajā stadijā var izārstēt gandrīz visos gadījumos, bet, ja šī slimība ir ielaista, pilnīga atveseļošanās bieži nav iespējama, un tikai atsevišķos gadījumos arī vēzi ceturtajā stadijā var izārstēt. Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena otrdien, 4.februārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas