Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināta (16:09) - Rīgas sociālais dienests atsakās palīdzēt māmiņai ar zīdaini

Rīgas sociālais dienests atteicies palīdzēt no mājām izliktai māmiņai ar piecus mēnešus vecu zīdaini, nosūtot bez jumta palikušos pēc palīdzības pie fonda Ziedot.lv. Sociālā dienesta palīdzība sievietei ar bērnu solīta tikai jaunnedēļ. 

Labdarības fondam izdevies sievietei ar bērnu atrast pagaidu mītni krīzes centrā bērniem un sievietēm Māras centrs, un tagad tiek solīts, ka izdevumus par uzturēšanos krīzes centrā, tomēr segs Rīgas sociālais dienests.

No mājām izliktā māte ar bērnu Rīgas sociālajā dienestā vērsusies piektdien pēcpusdienā, bet tur krīzē nonākušajai sievietei norādīts, ka palīdzību varēs sniegt tikai pirmdien. Līdz tam ieteikts vērsties pie fonda Ziedot.lv, vēsta aģentūra LETA.

Ziedot.lv komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne pastāstījusi, ka sieviete ar piecus mēnešus vecu zīdaini dzīvojusi pie vecvecākiem, taču viņiem radušās nesaskaņas par finansiāliem jautājumiem un ģimenes strīda laikā viņa ar mazuli izlikta aiz durvīm.

Sieviete vērsusies pēc palīdzības Rīgas Sociālajā dienestā, kura darbinieki esot norādījuši, ka pašlaik pašvaldībai pieejamos krīzes centros brīvu vietu neesot, un teikuši, lai jaunā māmiņa nāk pirmdien - tad meklēs risinājumus, kā viņai palīdzēt. Savukārt līdz tam ieteikuši sievietei meklēt palīdzību fondā Ziedot.lv.

Kad sieviete ar bērnu ratiņos ieradās Ziedot.lv birojā, fonda darbinieki apzvanījuši virkni ģimenes krīzes centru, līdz izdevies sarunāt ģimenei patvērumu biedrības Latvijas Samariešu apvienība krīzes centrā bērniem un sievietēm Māras centrs. No šīs organizācijas krīzes centra pakalpojumus pērk arī Rīgas domes Labklājības departaments, kura pakļautībā ir Sociālais dienests.

Ošāne gan atzīst, ka arī Māras centrā jaunajai ģimenei vietu izdevies sarunāt tikai ar pierunāšanu un lūgšanos, vienojoties, ka par fonda līdzekļiem segs visus izdevumus, kas varētu rasties papildus, uz nedēļas nogali uzņemot nelaimē nonākušo ģimeni.

Māras centra pārstāve Latvijas Radio sestdien gan apliecināja, ka labdarības fondam par sievietes uzturēšanos centrā jāmaksā nebūs un visus izdevumus segs Rīgas sociālais dienests.

Ziedot.lv darbinieki sievietei iedevuši pārtikas paku, tīras autiņbiksītes bērnam, kā arī nekavējoties iegādājušies piena pulveri mazulim, jo māte tobrīd zīdaini barojusi tikai ar ūdeni. Tāpat sievietei iedota ceļa nauda, kas nepieciešama, lai nokļūtu Māras centrā.

Ošāne norāda, ka šī nav pirmā reize, kad Sociālais dienests nosūta nelaimē nonākušus cilvēkus uz Ziedot.lv biroju, taču viņa uzsver: "Mūs satrauc tas, ka sociālais dienests nav gatavi krīzi risināt tad, kad tā notiek, bet kaut kad vēlāk, darba laikā." Klausoties nelaimē nonākušās sievietes stāstu, Ziedot.lv darbiniekiem radies iespaids, ka pašvaldības sociālā dienesta darbinieki piektdienas pēcpusdienā, kad darba laiks tuvojies beigām, nav vēlējušies pārāk iedziļināties sievietes problēmās.

"Iespējams, visas iespējas tiešām bija izsmeltas un sociālais dienests nevarēja rīkoties citādāk, bet mēs domājam, ka galvenais ir darbinieku cilvēcīgā attieksme. Ja patiešām grib palīdzēt, tad risinājums atrodas," uzsvēra Ošāne.

Ziedot.lv darbinieki gan nav noskaidrojuši, kurā apkaimē sieviete dzīvojusi un kurā Sociālā dienesta Teritoriālajā centrā viņa saņēmusi atteikumu palīdzēt. Taču fonda darbinieki sola sekot līdzi sievietes gaitām, lai gadījumā, ja arī pirmdien Sociālais dienests nespēs palīdzēt, viņa ar mazuli nenonāktu uz ielas.

Ošāne piebilda, ka sieviete nav no "hroniska pabalstu saņēmēju kontingenta", bet pirms grūtniecības strādājusi veikalā par kasieri un tagad rūpējas par mazuli. Viņa pauda cerību, ka jaunajai ģimenei izdosies atrisināt nesaskaņas ar vecvecākiem, lai sieviete ar zīdaini varētu atgriezties mājās.

Papildināts ar 2. un 8.rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas