Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts ar FOTO (10:13) - Noslēdzies skolotāju pikets pie Saeimas

Pedagogu un zinātnes darbinieku piketā ceturtdienas rītā bija pulcējušies vismaz 1000 cilvēku, bet neilgi pēc plkst.10 pikets noslēdzās, novēroja portāls Diena.lv. Piketētāji bija pulcējušies, lai "izsvilptu budžetu" un pievērstu politiķu un sabiedrības uzmanību izglītības darbinieku zemajām algām un nozares finansējuma problēmām nākamajos gados.

Pie piketētājiem bija ieradušies gan Valsts prezidents Andris Bērziņš, gan izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), kuri aprunājās ar sanākušajiem piketētājiem. Tāpat pie protestētājiem apstājās arī vairāki parlamentārieši, kuri devās uz kārtējo Saeimas sēdi.

Piketētāji nepārtraukti svilpa, bet, parādoties izglītības un zinātnes ministram, daudzi no viņiem sāka kliegt: "Algu, algu!" Pedagogiem rokās bija dažādi plakāti, kuros paustas prasības palielināt skolotāju algas, kā arī dažādi saukļi, piemēram, "Strādā, tik strādā un trūkumu ciet", "Ļaujiet skolotājiem dzīvot, nevis eksistēt!" un citi.

Spriežot pēc plakātiem, skolotāji ieradušies pat no Liepājas, Pāvilostas, Krāslavas, Jēkabpils, Cēsim un citām vietām.

Notiekošo uzraudzīja arī policisti.

Jau vēstīts, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) uzsvērusi, ka ceturtdien notiekošais protests ir brīdinājums, lai dotu signālu Saeimai, ka tam var sekot arī streiks.

(pievienoti foto un papildināta ziņa)

Top komentāri

Vilma Virpule
V
Loti labi un pareizi,ka Latvijsa skolotaji proteste pret Latviajs valdosos mafiju, kura valda Latvija visus pedejos 23 gadus. Vai tad tas nav vajprats, ka Latvijas izbijusie prezidenti Ulmanis, Vikene, Zatlers, kuru vadiba tika izlaupita Latvijas valsts un ta novesta bankrota, latviesu tauta apzagta un nabadziba un posta iegrusta, bet sie dzivo ka paradize? Visi sie kretini ir jaizmet no valsts dzivokliem, viniem ir janonem nepelnitas pensijas, Ls, 1500/menesi katram, ir janonem valsts automasinas, soferi, sekretares, miesasargi un visas citas privlegijas un visa si bezjedzigi triekta nauda ir janovirza Latviajs skolotaju algam, bernu pabalstiem. Tiesi Vikene bija ta nelietiga sterva, kura Latvija nostiprinaja divvalodibas skolas. Ir nekavejoties jalikvide visas skolas kuras berni macas svesvalodas. Latvija valsst valoda ir latviesu valoda un tas nozime, ka visas Latvijas valsts, pasvaldibu skolas berni ir japmaca 100% Latvijas valsts valoda- latvieus valoda. Ja Latvija macibu process notiks valsts valoda tad ari netiks bezjedzigi iznikota nauda. Andris Berzins, bijusais komunists, kuram nav nekadas sajegas par izglitibu ari centas kaut ko sajat. ES valstis berni mapmacas 12 gadus, bet sis mudaks, laikam, lai vairak naudas vinam paliktu ari saka izvarot jau ta izvaroto Izglitibas sistemu. Latviaj berniem skola ir jauzsak, pirma klase, 7 gadu vecumma un +12 macibu gadi, lidz vidusskolas pabeigsanai. ES iet runa,ka jaunieci vle 20 gados nesot nobridusi un vajadzetu jauniesiem nobrieduma vecumu pacelt lidz 25 gadiem, tacu degradats Berzins neko nezina, bet tikai sava egoism akaut ko murgo, lidzigi kak to darija Rumpis, Vikene, Zatlers...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas