Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par velorikšu izmantošanas noteikumu pārkāpumiem Rīgā šogad noformēti 47 protokoli

Šā gada laikā pasažieru velosipēdu jeb tā dēvēto velorikšu vadītājiem Rīgas Pašvaldības policija (RPP) kopā ir noformējusi 47 administratīvo pārkāpumu protokolus par noteikumu pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja RPP preses pārstāve Inese Krieviņa.

Visbiežāk pārkāptais noteikumu punkts ir pasažieru velosipēda izmantošana bez noteiktā kārtībā Rīgas domes Satiksmes departamentā saņemtas pasažieru velosipēdu kustību maršruta atļaujas un pasažieru velosipēdu izmantošana ārpus noteiktā maršruta. Par to noformēti 17 protokoli.

Vairākkārtīgi konstatēti pārkāpumi pasažieru velosipēdu aprīkojumā, proti, apgaismojums, virzienrādītāji, aptieciņa un to izmantošanā, tādējādi bieži rodas situācijas, ka diennakts tumšajā laikā pasažieru velosipēdu ir grūtāk pamanīt. Par šo normu pārkāpšanu noformēti 10 protokoli. Pieci protokoli noformēti, vadītājiem pārkāpjot normas par pakalpojuma sniedzēja vizītkartes un drošības noteikumu izvietošanu klientiem redzamā vietā trīs valodās - latviešu un divās svešvalodās.

Netiek ievēroti arī noteikumos noteiktie apstāšanās un stāvēšanas nosacījumi, novietojot pasažieru velosipēdus vietās, kur tas traucē citiem pārvietoties. Par to noformēti 10 protokoli.

Šī gada laikā konstatēti arī divi pasažieru velosipēdu vadītāji alkohola reibuma stāvoklī, par ko informēta Valsts policijas Ceļu policija.

Pasažieru velosipēdu vadītāji publiski atskaņo mūziku, nesaņemot autortiesību subjektu atļaujas, par ko šogad pie atbildības saukts viens pasažieru velosipēda vadītājs.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu būtiski mazinājušies gadījumi, kad pasažieru velosipēdos nav norādītas cenas par pakalpojumu, informācija par pasažieru velosipēdu un vadītāju, skaidroja Krieviņa. Policija ir veikusi arī tematiskus reidus sadarbībā ar Valsts darba inspekciju nolūkā kontrolēt darba aizsardzības un tiesisko attiecību normatīvo aktu prasību ievērošanu. Kopumā, veicot noteikumu kontroli, pārkāpumu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir samazinājies, pastāstīja Krieviņa.

RPP Tūrisma nodaļa aktīvi veic pasažieru velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, un to vadītāju kontroli atbilstoši Rīgas domes saistošo noteikumu Par speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā un citiem attiecīgiem normatīviem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas