Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pašizolācija jāievēro pēc atgriešanās no visām SPKC saraksta Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu

Pašizolācija joprojām būs jāievēro pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu, liecina SPKC apkopotie dati.

Kopš pagājušās nedēļas pašizolācijas slieksnis ir 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) vai Apvienotās Karalistes, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Saraksts un pašizolācijas prasības stājas spēkā 14.novembrī.

Vidējais ES un EEZ nedēļas rādītājs ir 602,9, kas nozīmē, ka regulārie pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 1205,8 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, no pirmdienas, 9.novembra, regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti uz Andoru, Čehiju, Luksemburgu un Šveici.

Tādējādi pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Andoru, kurā ir visaugstākā saslimstība jeb 1377,1 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kā arī caur Čehiju, Luksemburgu un Šveici. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs novērtēts kā ļoti augsts. Tur 14 dienu kumulatīvais rādītājs divkārt pārsniedz Eiropas vidējo - 606,2 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Ungāriju, Norvēģiju, Igauniju, Kipru, Grieķiju, Nīderlandi, Lihtenšteinu, Slovēniju, Beļģiju, Horvātiju, Monako, Spāniju Franciju, Slovākiju, Sanmarīno, Poliju, Apvienoto Karalisti, Austriju, Itāliju, Portugāli, Maltu, Rumāniju, Bulgāriju, Īriju, Islandi, Somiju, Lietuvu, Vāciju, Zviedriju un Dāniju. Šajās valstīs 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 1212,4 gadījumiem, tomēr sabiedrības veselības apdraudējums tur tiek novērtēts kā augsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas