Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pērn miljonāru statusu saglabājuši vairāki uzņēmēji; pelnošāko vidū atgriežas būvnieki

Pērn Latvijas lielāko pelnītāju sarakstā pozīcijas saglabājuši uzņēmēji, kuri miljonāra statusā pavadījuši jau vairāk nekā desmit gadu. Tāpat 2012.gads bijis zīmīgs ar to, ka pelnošāko vidū atkal sastopami vairāki būvniecības nozares uzņēmēji.

SIA Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa norāda, ka tradicionālo veiksminieku vidū arī šogad redzami banku un finanšu (Oļegs Fiļs), farmācijas (Valērijs Maligins, Igors Šturms), mežizstrādes un kokapstrādes (Uldis Asars) nozares pārstāvji u.c. jau agrāk izskanējuši miljonāru vārdi.

Tajā pašā laikā šajā gadā pelnošāko uzņēmēju vidū redzami arī jauni vārdi - Valters Bruss (kokapstrāde un lauksaimniecība), Gatis Gundars (izdevējdarbība), Marks Moskvins (finanšu darbība) u.c.

Kiopa arī norāda, ka iepriekšējā gadā sarakstā starp veiksmīgākajiem bija tikai daži būvniecības jomas līderi, bet tagad redzams, ka to skaits ir pieaudzis - atkal starp pelnošākajiem uzņēmējiem var ieraudzīt gan būvniecības, gan nekustamo īpašumu nozares pārstāvju vārdus. Kiopa to skaidro ar būvniecības apjoma pieaugumu 2012.gadā.

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad, veidojot pelnošāko uzņēmēju sarakstu, tika vērtēts saraksta dalībnieku sadalījums vecuma grupās. Šoreiz redzams, ka lielākais turīgo uzņēmēju īpatsvars ir 40 līdz 49 gadu vecuma grupā (50%), 12% ir no 30 līdz 39 gadu vecumā, 22% - vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet 16% no sarakstā iekļuvušajiem ir vairāk nekā 60 gadu.

Žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, biznesa žurnāla Kapitāls, Lursoft un finanšu korporācijas Laika stars pētījuma rezultātus par Latvijas pagājušā gada 100 lielākajiem pelnītājiem, 100 lielākajiem zaudētājiem un 100 lielākajiem dividenžu saņēmējiem prezentēs rīt, 14.augustā, plkst.12 viesnīcas Hotel Bergs Mazajā zālē, Berga bazārā, Elizabetes ielā 83/85, Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas