Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmajā pusgadā Latvijā no seksuālas vardarbības cietuši 67 bērni

Valsts policija (VP) šogad sešos mēnešos kriminālprocesos pret personu tikumību un dzimumneaizskaramību par cietušajiem atzinusi 67 bērnus, aģentūra LETA noskaidroja VP. Policijā norāda, ka salīdzinājumā ar 2016.gadu cietušo bērnu skaits ir samazinājies.

Gadījumu skaits, kad personas publiskās vietās atkailina savus dzimumorgānus, veicot netiklas sarunas ar bērniem un citas seksuāla rakstura darbības, pieaug tieši vasaras mēnešos. Tas skaidrojams ar bērnu biežāku atrašanos publiskās vietās - parkos, spēļu laukumos, pludmalēs. Šādās vietās personām, ar seksuāla rakstura novirzēm ir lielāka iespēja piekļūt bērniem. It īpaši riskam ir pakļauti bērni, kuri vēl nav sasnieguši 14 gadu vecumu, norādīja VP.

Seksuāla rakstura noziegumiem interneta vidē gan nav tendence samazināties. Policijā norāda, ka personām, kuras uzmācas bērniem publiskās vietās, nav raksturīgi veikt seksuāla rakstura noziegumus interneta vidē.

VP uzsver, ka šādu noziegumu atklāšanā ir ļoti svarīga sabiedrības iesaiste. Bērni šādās situācijās bieži apjūk un nespēj konkrēto gadījumu izanalizēt kā pieaugušie, tāpēc svarīgi, lai apkārtējie, redzot iespējamu noziegumu, nepaliktu vienaldzīgi un nekavējoties ziņotu policijai pa tālruni 110.

Pēdējās nedēļās VP vairākkārt informējusi medijus par vīriešiem, kuri publiskās vietās uzmākušies bērniem. Tā augusta vidū policija aizturējusi kādu ārzemnieku par netiklām darbībām Rīgā, Pārdaugavā bērnu rotaļu laukumā.

Vīrietis bērnu klātbūtnē bija pastiepis savu bikšu gumiju, aicinot pienākt tuvāk un aplūkot viņa dzimumorgānus, un vēlāk arī publiski atkailinājies.

Tāpat augusta vidū policija saņēmusi informāciju, ka Saulkrastu pludmalē kāds vīrietis, iespējams, veicis netiklas darbības pret apmēram četrus gadus vecu meiteni.

Iecirknī lieciniece ziņoja, ka Saulkrastu pludmalē nepazīstams vīrietis esot piegājis pie aptuveni četrus gadus vecas meitenītes un aicinājis viņu glāstīt savu dzimumlocekli.

Bērna vecāki tobrīd nav ziņojuši par notikušo. Izmeklēšanu sarežģījis apstāklis, ka lieciniece par notikušo ir ziņojusi vien 24 stundas pēc iespējamā nozieguma.

14.augustā Juglā aizturēts vīrietis, kurš publiski pašapmierinājies. Policisti no aculieciniekiem noskaidroja, ka vīrietis esot sēdējis krūmos un pašapmierinājies, skatoties uz garāmgājējiem un bērniem, kuri netālu spēlējušies.

Aizturēšanas brīdī vīrietim mugurā bija specifisks apģērbs - paštaisītas kovboju stila bikses, kurām bijuši izgriezumi priekšpusē un aizmugurējā daļā, tādējādi ļaujot apkārtējiem aplūkot savus dzimumorgānus. Šīs kovboja stila bikses vīrietis esot izveidojis no savām džinsu biksēm.

Aizdomās turētais dzimis 1958.gadā un iepriekš nav nonācis policistu redzeslokā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas