Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prasīs papildu finansējumu intensīvās terapijas nodaļu stiprināšanai visā valstī

Veselības ministrija (VM) jaunnedēļ valdībā prasīs papildu finansējumu intensīvās terapijas nodaļu stiprināšanai visā valstī, piektdien preses konferencē par Covid-19 pacientiem pielāgoto Rīgas 1. slimnīcas nodaļu teica veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vaicāts, vai Covid-19 nodaļas atvēršana Rīgas 1. slimnīcā ir kā signāls, ka gatavojamies trešajam Covid-19 vilnim, ministrs teica, ka, vadoties pēc plašās vīrusa izplatības un jaunajiem tā paveidiem, ir novērojams, ka infekcijas gadījumi, kas ievesti no ārzemēm, ir ar pieaugošu tendenci, tāpēc jāsagatavojas dažādiem scenārijiem.

Viņaprāt, lēmums atvērt Rīgas 1. slimnīcā šādu nodaļu ir apsveicams, jo daļa Covid-19 slimnieki, kuri ir rīdzinieki, pēc pārvietošanas no klīniskajām universitātes slimnīcām varēs palikt galvaspilsētā.

Vienlaikus Pavļuts norādīja, ka slimnīcās jāveido papildu jaudas Covid-19 pacientiem visā Latvijas teritorijā, kuriem būs ilgstoši jāarstējas. Tāpēc VM jaunnedēļ valdībai prezentēs informatīvo ziņojumu, aicinot veidot rezerves intensīvās terapijas nodaļām.

Ministrs teica, ja situācija valstī pasliktināsies, tieši intensīvās terapijas nodaļas iznesīs lielāko smagumu, tāpēc nepieciešams stiprināt intensīvās terapijas nodaļas visā medicīnas sistēmā, arī ārpus Rīgas.

Jau ziņots, ka veselības ministrs un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) piektdien apskatīja jauno Covid-19 nodaļu Rīgas 1.slimnīcā, kurā no 30.janvāra plānots sākt Covid-19 pacientu aprūpi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas