Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Pret nevienlīdzīgajiem tiešmaksājumiem Rīgā protestē aptuveni 300 zemnieku

Trešdien Rīgā, iepretim Eiropas Savienības (ES) Mājai notiekošajā protesta mītiņā sapulcējušies aptuveni 300 zemnieki no Latvijas, kuri ar skaļiem saukļiem un plakātiem protestē pret nevienlīdzīgajiem ES lauksaimniecības politikas tiešmaksājumu priekšlikumiem.

Zemniekus pārstāv Lauksaimniecības  statūtsabiedrību  asociācija, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Zemnieku saeima, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija, Latvijas Zemnieku federācija.

Mītiņā dzirdami saukļi, bet līdzpaņemtie plakāti vēsta –"Par Latvijas lauksaimniecību!", "Eiropa, kur tavi vienādie saimniekošanas nosacījumi?", "Nedaliet Eiropas zemniekus - nedaliet Eiropu". Daudz plakātu ir arī angļu valodā.

Diena novēroja, ka kopējais noskaņojums ir mītiņā ir pozitīvs. Paši zemnieki pieļauj, ka šis mītiņš, iespējams, nemainīs tiešmaksājumu apmēru, tomēr viņi cer, ka "Eiropa šadā veidā varētu mūs sadzirdēt". Protestētājus uzrauga Valsts policijas darbinieki.

Mītiņa dalībnieki garāmgājējus cienā ar konfektēm Gotiņa, Latvijas āboliem, ķimeņu sieru un dažādiem dārzeņiem.

Trešdien ES Mājā plkst. 15.00 notiks diskusija, kurā piedalīsies EK Lauksaimnieku politikas ģenerāldirektorāta pārstāvis Villijs Šulcs – Grēve, kurš ir arī ES Zaļais vēstnieks. Pēc tikšanās diskusijas dalībnieki sola iznākt pie mītiņa dalībniekiem un runāt par lauksaimniecības jautājumiem.

Trešdien Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieki Briselē, Rīgā, Viļņā un Tallinā vienlaicīgi pauž savu noraidošo nostāju ES sagatavotajiem priekšlikumiem par Kopējās Lauksaimniecības politikas reformu 2014. – 2020. gadam, kas paredz, ka ES jauno dalībvalstu, tai skaitā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieki 2020.gadā varētu saņemt tiešmaksājumus, kuru lielums būtu tikai 50% no vidējā tiešmaksājumu apjoma ES dalībvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas