Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prezidents valsts svētkos novēl apzināties tautas spēku arī ikdienā

Novēlu atcerēties labo un apzināties savas tautas spēku ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, sveicot Latviju tās Neatkarības proklamēšanas dienā, sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents novēlēja arī atcerēties, ka Latvijai ir morāla vērtība.

"1918.gada 18.novembrī proklamētā Latvijas valsts ir izveidota, apvienojot latviešu vēsturiskās zemes un balstoties uz latviešu nācijas negrozāmo valstsgribu un tai neatņemamām pašnoteikšanās tiesībām, lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem, nodrošinātu Latvijas tautas un ikviena brīvību un sekmētu labklājību," Levits citēja Satversmes pirmo rindkopu, sakot, ka tā ir likumā vissvarīgākā daļa, jo iekļauj Latvijas valsts jēgu.

Prezidents pauda, ka, lai ilgstoši pastāvētu, mums ir jābūt savai valstij, jo valsts ir ietvars mūsu neatkarībai, brīvībai un demokrātijai; kā arī latviešu tautas, latviešu valodas un latviešu kultūras pastāvēšanai.

Kad 1918.gada 18.novembrī valsts dibinātāji lēma, ka mums vajadzīga sava valsts, viņiem bija vajadzīga drosme, uzskata politiķis. Ne tikai tāpēc, ka Latviju toreiz proklamēja vēl sveša karaspēka okupētajā Rīgā - bija vajadzīga pārliecība, ka latviešu tauta ir gatava savai valstij, gatava to radīt un uzņemties par to atbildību, atzīmēja Levits. Viņš uzsvēra, ka demokrātijā tauta pati lemj par savu dzīvi, un visi līdzpilsoņi kopīgi uztur valsti.

"Grūtos un izšķirīgos brīžos latviešiem piemīt izcila spēja saliedēties kopīgai lietai," pauda Levits, sakot, ka mūsu griba bija stipra, kad atguvām neatkarību. "Mēs nostiprinājām savu armiju, lai Latvija būtu droša NATO sastāvdaļa. Mēs sakārtojām savu māju, lai kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti. Mēs saliedējamies, atbalstot Ukrainu cīņā pret Krievijas imperiālismu."

Tagad mūs vieno kopīgs mērķis - pārvarēt pašreizējās grūtības un attīstīt savu valsti, norādīja politiķis. Viņš pauda, ka vēlamies redzēt Latviju kā modernu, izglītotu, labklājīgu Eiropas valsti, kur visapkārt skan latviešu valoda.

Levits sacīja, ka valsts svētkos mēs pateicībā svinam mūsu priekšteču drosmīgo lēmumu dibināt Latvijas valsti. Mūsu dzīves pamats ir iepriekšējo paaudžu padarītais, un nākamās paaudzes savu dzīvi balstīs mūsu paveiktajā. Latvijas turpinātību nosaka mūsu un katras nākamās paaudzes valstsgriba, pauda prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas