Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Protesti pie cirka būs arī nākamgad

Protesta piketus pie Rīgas cirka biedrība Dzīvnieku brīvība turpinās rīkot arī nākamajā gadā, šādi iestājoties pret savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkā, aģentūru LETA informēja biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Katrīna Krīgere. 
"Mēs nedomājam atkāpties no prasībām pārtraukt savvaļas dzīvnieku izmantošanu izrādēs, kā arī turpināsim vākt informāciju, kādos apstākļos dzīvnieki tiek turēti sprostos un vai tiek pārvadāti atbilstoši noteikumiem," sacīja Krīgere.

Tāpat viņa norādīja, ka biedrība nav apmierināta ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) reakciju uz attiecīgajām sūdzībām, lai gan viens izņēmuma gadījums tomēr esot bijis. 

"PVD acīmredzot ir pārāk noslogots, lai iedziļinātos sūdzībās par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem. Cik zinām, patlaban Rīgā joprojām "iestrēgušas" lauvas, kuras tika atvestas uz iepriekšējām izrādēm, jo pārvadātājam nav kārtībā dokumenti. PVD pārvadātāja pārbaudi veica pēc vairākkārtējām mūsu sūdzībām, bet tas tad arī ir viens no retajiem gadījumiem, kad sekojusi kaut kāda atbildes reakcija," atzina biedrības pārstāve. 

Kā novēroja aģentūra LETA, piketā pie cirka šodien bija pulcējušies apmēram 15 dalībnieki, vienam no viņiem līdzi saitē bija arī labradora šķirnes suns. Piketa dalībnieki turēja rokās plakātus ar aicinājumiem saudzēt savvaļas dzīvniekus. Tā kā cirkā tieši tobrīd beidzās dienas izrāde, piketam uzmanību pievērsa ārā nākošie vecāki ar bērniem, kuri tomēr plakātu saturos neiedziļinājās un kopā ar bērniem steigšus devās prom. 

Biedrība šogad pirms cirka izrādēm jau vairākas reizes rīkoja līdzīgus piketus. 

Protesti sākās aprīlī, kad Dzīvnieku brīvība aicināja Rīgas cirku pārtraukt sadarbību ar cietsirdībā pret dzīvniekiem pieķerto ziloņu dresētāju Larsu Holšeru. Jūnijā biedrība Dzīvnieku brīvība ar atklātu vēstuli vērsās pie Kultūras ministrijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, lūdzot atbildīgās iestādes aicināt Rīgas cirka vadību atteikties no dzīvnieku izmantošanas cirka izrādēs.

Jūlijā Dzīvnieku brīvība informēja, ka Vācijas Dabas aizsardzības pārvalde ar dokumentu kopijām ir apstiprinājusi, ka Rīgas cirka izrādēs izmantotais Āfrikas zilonis Sonja un Āzijas zilonis Vana Mana ir sagūstīti savvaļā un pieder pie apdraudētu savvaļas sugu dzīvniekiem. 

Tikmēr Rīgas cirks noraidījis pārmetumus par nežēlīgu izturēšanos pret izrādēs izmantotajiem dzīvniekiem. Rīgas cirka vadītāja Lolita Lipinska aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka dzīvnieku dresētāju darbības ir pakļautas stingrai kontrolei, kā arī cirkā tiek ievērotas visas konvencijas, kas paredz dzīvnieku aizsardzību. "Dzīvnieku labturība tiek nodrošināta, un cirks ievēro visas konvencijas, kas aizsargā šos dārgos dzīvniekus," pauda Lipinska. Komentējot organizācijas paustās bažas, cirka valdes locekle pauda viedokli, ka šī organizācija pēc būtības ir tikai reklāmas organizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas